«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μανώλης Γλέζος: όταν τα στερνά, ΔΕΝ τιμούν τα πρώτα

Τους προδοτες τους κάνουμε Ήρωες! Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά τέτοια κατακάθια!!! δείτε το βίντεο που μας έστειλε η φίλη μας η Μαρίζα!

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΧΟΤΖΑ

Την προηγούμενη Τετάρτη 2.4.2014 ο Μανώλης Γλέζος, μίλησε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών ως προσκεκλημένος του Συλλόγου Αποφοίτων. Θέμα της ομιλίας του ήταν η εξέλιξη των Ελληνογερμανικών σχέσεων από την Κατοχή έως σήμερα και οι παράμετροι που τις επηρεάζουν.

Από την Ελληνογερμανική σχολή έχουν μέχρι τώρα αποφοιτήσει πολλοί επώνυμοι όπως η κ.  Μπακογιάννη, ο κ. Βερελής, ο γνωστός κ. Χριστοφοράκος και πολλοί άλλοι, τέκνα επιφανών συμπατριωτών μας.

Το παρών στην ομιλία έδωσε η γενιά των αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής της περιόδου 1940-1944, προς τιμήν των οποίων είχε διοργανωθεί ειδική εκδήλωση του Συλλόγου το 2013. Με μια απλή αναδρομή στην ιστορία μεταξύ των αποφοίτων εκείνης της εποχής θα πρέπει να είναι πολλά παιδιά δωσιλόγων και συνεργατών των γερμανικών δυνάμεων κατοχής. Ποιοι άλλοι άραγε θα είχαν την δυνατότητα και την σκοπιμότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε μια Γερμανική σχολή κατά την διάρκεια μια  βάρβαρης Γερμανικής κατοχής;

Αυτούς όλους τίμησε με την παρουσία του ο κ. Γλέζος ως επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης. Ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι «Οι Έλληνες δεν θεωρούμε ένοχο τον γερμανικό λαό για όσα διέπραξε το Γ’ Ράιχ. Όχι μόνο δεν τον θεωρούμε ένοχο, αλλά θέλουμε να αναπτύξουμε και τη φιλία μεταξύ μας».  Να θυμίσουμε στον κ. Γλέζο ότι ο γερμανικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία ψήφισε και στην συνέχεια στήριξε τον Χίτλερ.

Τα ολοκαυτώματα και τις εκτελέσεις των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της κατοχής τις έκαναν απλοί Γερμανοί στρατιώτες. Αν έλθουμε στην εποχή μας θα θυμηθούμε τις γερμανικές εφημερίδες και περιοδικά  με τις άσεμνες χειρονομίες προς του Έλληνες και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο γερμανικός λαός πιστεύει ότι οι Έλληνες είναι αχρείοι και τεμπέληδες.

Ο κ. Γλέζος  για άλλη μια φορά ανέπτυξε τον γνωστό ισχυρισμό του ότι «Έστω και αν η οφειλή ήταν μόνο ένα μάρκο, θα έπρεπε να πληρωθεί ως εγγύηση ότι στο μέλλον δεν θα γίνουν παρόμοια εγκλήματα».  Ποια η σκοπιμότητα να αναφέρεται συνεχώς το ποσό του ενός μάρκου και να έχει γραφτεί μάλιστα και ομότιτλο βιβλίο;  Η επιστροφή του συνόλου των οφειλών προς την Ελλάδα που ξεπερνούν το  1 τρις ευρώ θα αποτελέσει όταν αυτή πραγματοποιηθεί, πολύ μεγαλύτερη εγγύηση ότι οι Γερμανοί δεν θα επαναλάβουν παρόμοια εγκλήματα από την καταβολή του μόνο ενός μάρκου. Από ότι όμως φαίνεται οι Γερμανοί έχουν πολύ κοντή μνήμη και επαναλαμβάνουν για δεύτερη φορά μετά από 70 χρόνια εθνοκάθαρση εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Αντί για την καταβολή χρημάτων, ο Μ. Γλέζος πρότεινε να αναλάβει η Γερμανία το κόστος για τα έργα που κάνουν οι εταιρείες της στην Ελλάδα. Είπε, επίσης, πως θα μπορούσε να καλύψει τα έξοδα σίτισης και στέγασης των Ελλήνων μαθητών και φοιτητών που σπουδάζουν στη Γερμανία.

Η πρόταση του Μ. Γλέζου είναι απαράδεκτη διότι οριοθετεί αυτομάτως την Ελληνική απαίτηση σε πολύ κατώτερα όρια από τις πραγματικές εκτιμήσεις του χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Με αυτή τη λογική του Μ. Γλέζου, η Γερμανία, δεν πρόκειται ποτέ ν’ αποσβέσει το χρέος της προς την Ελλάδα, διότι όσοι θα σπουδάσουν εκεί θα παραμείνουν εκεί, και η Γερμανία θα πουλάει τεχνογνωσία στην Ελλάδα, ή θα κάνει έργα εδώ, έχοντας προσθέσει στο κόστος της και “τα έξοδα σίτισης και στέγασης των Ελλήνων μαθητών και φοιτητών που σπουδάζουν στη Γερμανία».

Όσο για το άλλο θέμα που αναφέρθηκε ο κ. Γλέζος «ν’ αναλάβει η Γερμανία το κόστος για τα έργα που κάνουν οι εταιρείες της στην Ελλάδα», ίσως να είναι μια χρυσή ευκαιρία στις γερμανικές εταιρείες για να ξεκινήσει ένας νέος χορός μιζών και διαπλοκής για τα επόμενα 100 χρόνια στην Ελλάδα!

Αυτά θέλουμε ως λαός;

Αυτό είναι το όραμα εξόδου από τη κρίση;

Αυτή είναι η πολιτική απασχόλησης που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν έλθει στην εξουσία;

Ένα θέμα ύψιστου εθνικού συμφέροντος και αποκατάστασης της αξιοπρέπειας της χώρας, όπως είναι οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, καταντάει δυστυχώς να γίνεται αντικείμενο συμψηφισμών και πολιτικής συναλλαγής. Συμφωνεί μ’ αυτές τις απόψεις του κ. Γλέζου το υπόλοιπο Εθνικό Συμβούλιο, ότι δηλαδή Ελλάδα πρέπει ν’ απλώσει την χείρα στη Γερμανία, υπό τύπου ελεημοσύνης – «ζητιανιάς» για τα «έξοδα σίτισης και στέγασης των Ελλήνων μαθητών και φοιτητών που σπουδάζουν στη Γερμανία»;

Τι απέγινε η εθνική μας αξιοπρέπεια; Είναι στάση ενός περήφανου λαού αυτή ή ενός πειναλέου ζητιάνου πεσμένου στα τέσσερα; Αν θέλαμε δωρεάν σίτιση και στέγαση των μαθητών και φοιτητών, έχουμε και στην Ελλάδα σχολές και πανεπιστήμια. Για ποιό λόγο προηγούνται οι σχολές της Γερμανίας; Μήπως για να εκκολαφτεί σε αυτές η νέα γενιά δωσιλόγων;

Είναι ν’ αναρωτιέται κανείς, όταν  λέγονται αυτά από ένα Γλέζο, τι άλλο περισσότερο να περιμένουμε από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της κλεπτοκρατίας και της διαπλοκής;

Οι μύθοι έχουν γοητεία όταν μιλάνε για αντρειοσύνη, όπως για δύο νέους που ένα βράδυ κατέβασαν την ναζιστική σημαία κάτω από την μύτη των κατακτητών. Οι μύθοι έχουν νόημα και αξία, όταν μιλάνε για παθήματα όσων υπέπεσαν σε ύβρη προς Θεούς και ανθρώπους.  Κανένας όμως μύθος δεν στηρίχθηκε στη διαιώνιση της υποτέλειας και της διαπλοκής. Αν υπάρχει τέτοιος μύθος, είναι θέμα χρόνου η κατάρρευση του και ο μύθος κρύπτει νουν αληθείας.

Υπάρχει μια ελληνική παροιμία που λέει ότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Καλό είναι να την θυμούνται οι ήρωες ιδιαίτερα όταν είναι στην δύση του βίου τους.

Kostas Syranos k.syranos22@gmail.com

Σχόλιο:

Φτάνουν οι προδότες ρε παιδιά, μας έπνιξαν, εμείς πότε θα τους στείλουμε στο διάολο;;;

Μοιραστείτε το!

3 comments to Μανώλης Γλέζος: όταν τα στερνά, ΔΕΝ τιμούν τα πρώτα

  • dimitris

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΚΩΣΤΑ ΣΥΡΑΝΟ για το πολύ ωραίο άρθρο του.
    Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να καταλάβω τι σοι ήρωας ήταν ο Γλέζος όταν στις 31 Μάιου στις 12 το βράδυ ανέβηκε στην ακρόπολη και κατέβασε την γερμανική σημαία.
    Όλοι οι τακτικοί στρατοί σε όλο τον κόσμο την σημαία την κατεβάζουν με την δύση του ηλίου οι τότε γερμανοί την είχαν ξεχάσει εκεί πάνω;
    Υπάρχει αλήθεια πουθενά αυτή η σημαία; Ας ψάξουν μέσα στο πηγάδι που την πέταξε ή δεν θυμάται το πηγάδι;
    Δεν είδα πότε τον ήρωα μας να πει κάτι για τον Κύπριο ΗΡΩΑ ΙΣΑΑΚ που ανέβηκε μεσημέρι για να κατεβάσει την τουρκική σημαία και μάλιστα τον σκότωσαν οι τούρκοι. Που ήταν τότε ο μέγας ήρωας Γλέζος για να κάνει έστω μια δήλωση;
    Που ήταν ο ήρωας μας όταν οι αναρχικοί έκαιγαν την ελληνική σημαία; Πότε ο ήρωας πήγε σε μια παρέλαση κρατώντας την ελληνική σημαία;
    Μπορεί οι πολίτες αυτής της χώρας να θέλουν ήρωες σαν αυτόν. Να τον χαίρονται.
    Από την ημέρα που οι Γερμανοί έχουν την διακυβέρνηση της χώρας μας ο ήρωας είναι πάντα καλεσμένος τους.

    • Καλήμερα φίλε, ξέρεις πολλά έχουν πει για την ΣΗΜΑΙΑ και ποιος τελικά την κατέβασε και πως, αλλά όταν εχεις προδότες πολιτικούς και λαό δούλους αυτοί θα είναι αφρόκρεμα.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>