«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μέχρι σήμερα λέγαμε ο δρόμος του μεταξιού, από σήμερα θα λέμε ο δρόμος του δουλεμπορίου!

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΑΡΑΚΙ

Αμερική ελεύθερο εμπόριο, πουλημένοι Ευρωπαίοι ηγέτες το υιοθέτησαν!

Και ο ΟΗΕ δεν ξέρει τίποτα!

Ελεύθερο εμπόριο ναι σε προϊόντα που δεν παράγουν κάποιες χώρες, στα άλλα πολιτική και εθνική προστασία.

Το ελεύθερο εμπόριο είναι η αρχή του τέλους της ανθρωπότητας, αφού θα έχουν τον πλήρη έλεγχο των απαραίτητων προϊόντων για την επιβίωση!
Το δεύτερο είναι το ελεύθερο δουλεμπόριο, ο δούρειος ίππος!
Πρέπει να μειώσουν τις αντιστάσεις της ανθρωπιάς, να μετατρέψουν την αξία της ζωής σε χρήμα, να τρομοκρατήσουν τους λαούς με τις ορδές των πεινασμένων αλλόφυλων, να διακηρύττουν όπου γη και πατρίς για να διαλύσουν την ανεξαρτησία των εθνών!
Και ταυτόχρονα να διαλύσουν την κάθε κουλτούρα, ήθη και έθιμα κάθε λαού, μαζί με την ιστορία του!

Το δουλεμπόριο με την υπογραφή του ΟΗΕ είναι μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο το δημιουργούν το ΝΑΤΟ που προστατεύει τους λαούς με ομαδικές επιθέσεις από αέρος και ξηράς, κατά αδίκων και δικαίων, και η Ευρώπη που είναι το κρεματόριο τον ζωντανών νεκρών από τα δοκιμαστήρια των ειρηνικών πολέμων που πουλάνε όπλα στους δολοφόνους των λαών και προστάτες εκλεγμένους ηγέτες τους!
Νόμιμο δουλεμπόριο, δοκιμαστήρια ζωντανά για τα πειράματα τους από αγίους ανθρώπους, ιεραποστολές, ΜΚΟ με την εντολή του ΟΗΕ να βοηθήσουν τους φτωχούς λαούς να πεθάνουν ποιο βασανιστικά και σε πλήρη δουλεία.
Δηλαδή οι λαοί ζητάνε βοήθεια από τον δολοφόνο τους, που ακούει στο όνομα ΟΗΕ με τον βαρύγδουπο τίτλο προστάτης των εθνών!

 

 

 

Η Αμερική (FEΝT) δίνει τις εντολές, ο ΟΗΕ μοιράζει αρμοδιότητες και η Ευρώπη εκτελεί τις εντολές για το δουλεμπόριο και το τετραγωνικό μίλι εισπράττει!
Τώρα η δημοκρατική Ευρώπη θα ανοίξει για την εξυπηρέτηση των δούλων και παραρτήματα στην Ελλάδα και στην Ιταλία που θα τους μαρκάρουν να μην μπερδεύονται!
Μόλις περνάνε τα σύνορα θα υπάρχουν φωτιές με καυτά σίδερα που θα λένε επάνω Πακιστάν, για μαρκάρισμα στην πλάτη όπως τα ζώα, αυτός είναι από το Πακιστάν, που θα τον στείλουμε, εκεί που έχουμε ανθυγιεινές δουλειές, έτσι θα μαρκάρουν τους δούλους τους και θα τους οδηγούν στα κρεματόρια αγορές δούλων ανάλογα με τις ανάγκες τους και την ζήτηση.

Δεινω ανθροπους δωσε χρημα
Ποια έθνη θέλουν να διαλύσουν, πια να αλλοιώσουν, πια να τιμωρήσουν!
Όλα αυτά είναι καλό σχεδιασμένα από τον μέντορα τους είδους τον Κίσινγκερ, σε ότι μας αφορά το είπε καθαρά και χωρίς να έχει ενδοιασμούς, χτυπήστε τα ήθη και έθιμα των ελλήνων και την ιστορία τους, πως μπορεί να γίνει αυτό, μα φυσικά με την αλλοίωση του πληθυσμού και το μπαστάρδεμα της φυλής.
Ξεκινήστε το πείραμα από την Ελλάδα διότι αυτοί μας λένε ότι ανακάλυψαν την δημοκρατία.
Μιλάνε για ειρήνη και πολιτισμό και για ανθρώπινα δικαιώματα και ανεξαρτησίες!

Αν πεθάνουμε τους Έλληνες πέθαναν μαζί τους και η Ευρώπη των λαών.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο γ.γ. του ΟΗΕ δηλώνει «τρομαγμένος και θλιμμένος από τον θάνατο προσφύγων και μεταναστών»
«Απευθύνω σε όλες τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις, να παράσχουν συνολικές λύσεις, να αναπτύξουν νόμιμα και ασφαλή κανάλια μετανάστευσης και να εκτελούν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους», πρόσθεσε.

LATHROME

«Όταν εξετάζουν αιτήματα χορήγησης ασύλου οι χώρες δεν πρέπει να κάνουν διακρίσεις με βάση τη θρησκεία ή την καταγωγή και δεν μπορούν επιπροσθέτως να αναγκάζουν τους ανθρώπους να επιστρέφουν στις περιοχές από τις οποίες έφυγαν!

Ταδε γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν!
Ο ανθέλληνας αυστριακός διαβάστε τι λέει, κανείς δεν βλέπει την Τουρκία που με συνοδεία στρατού και ναυτικού συνοδεύει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα!
Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, παραδέχθηκε ότι η ΕΕ έχει πρόβλημα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και άσκησε κριτική στην Ελλάδα για το γεγονός ότι, όπως υποστήριξε, όχι μόνο επιτρέπει ελεύθερα τη διέλευση των μεταναστών από το έδαφος της, αλλά οργανώνει και τη μετάβασή τους στα σύνορα.

Καμία αναφορά από πού μπαίνουν και με ποιο τρόπο οι λαθρομετανάστες, όχι μόνο από τον παραπάνω ανθέλληνα, αλλά από κανέναν!

μεραρχία λαθρομεταναστών
Η Παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση-δικτατορία, ονόμασε το πολιτικό κλάδο αυτής, Νέα Τάξη Πραγμάτων ωραίος τίτλος χωρίς εξηγήσεις, είναι πιασάρικος τίτλος για να μηδενίζει τις αντιδράσεις, πάντα τη λέξη (ΝΕΟ) την δέχεται ευχάριστα το αυτί και ο εγκέφαλος, και τον Οικονομικό κλάδο (Οικονομική Εκμετάλλευση της Γης και ότι υπάρχει επάνω της) την ονόμασε Παγκοσμιοποίηση.
Οι Λαοί, Κράτη, Έθνη, του πλανήτη, αντιδρούν στη ψυχολογική πίεση της Παγκοσμιοποίησης, η οποία αποσκοπεί στη βιολογική εξόντωση της ανθρωπότητας, για λόγους που θα εξηγήσουμε ποιο κάτω.
Της Παγκοσμιοποίησης προΐσταται η παγκόσμια οικονομική Ελίτ των Σιωνιστών τραπεζιτών, (η παρέα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και των Βιομηχάνων του ΡΟΚΦΕΛΕΡ και άλλων της Ελίτ υπό το την καθοδήγηση και έλεγχο από το τετραγωνικό μίλι του Λονδίνου που είναι όπως το Βατικανό ανεξάρτητο από την αγγλική κυβέρνηση),.
Της Ν.Τ.Π. προΐστανται οι οικογένειες ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΡΟΚΦΕΛΕΡ, GOLDMANSACHS, LAZARDOFISRAEL, ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΙΛΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, και ΣΙΑ.
Η Ελλάδα των ανικάνων και αναξίων «Ελλήνων» ΤουρκοΕβραίων Σιωνιστών πολιτικών, είναι πλήρως υποταγμένη στη Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, του ΡΟΤΣΙΛΝΤ και της συνοδείας αυτού.
Νέα Τάξη Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.) ονομάστηκε από τους Επικυρίαρχους του πλανήτη, η νέα κρατούσα κατάσταση στη Γη. Οι Σιωνιστές ΑγγλοΣάξωνες, και οι ΑμερικανοΕβραίοι την ονομάζουν NEW WORLD ORDER(N.W.O.), Ελληνιστί δε ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (Ν.Τ.Π.).
Σε εμάς τους νεο-Έλληνες η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ έγινε γνωστή από τον τότε πρόεδρο των Σιωνιστικών Η.Π.Α. GeorgeBUSH(Πατήρ), ο οποίος στους λόγους του, ανέφερε τη ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ διαρκώς, ιδίως κατά τις προετοιμασίες της πρώτης εισβολής στο Ιράκ, επί Σαντάμ.
Με τη δεύτερη εισβολή στο ΙΡΑΚ, επί προέδρου GeorgeBUSH(Υιού), κατέλαβαν όλο το ΙΡΑΚ, και δολοφόνησαν τον ΣΑΝΤΑΜ.
Οι ΑμερικανοΕβραίοι τη Ν.Τ.Π. την έχουν αναρτήσει επάνω στο δολάριο σαν, «NOVUS ORDO SECLORUM», ώστε οι απλοί Αμερικανοί πολίτες, και οι μετανάστες έποικοι σε βάρος των ινδιάνων που τους ξεκλήρισαν, να μη καταλαβαίνουν τι λέει το νόμισμά τους.
Η Ν.Τ.Π. είναι ο μεγάλος εχθρός της ανθρωπότητας.

Την δύναμή του την επέκτεινε δραματικά με την ραγδαία εξέλιξη και το πλαστικό χρήμα, ή καλύτερα με το αέρα ηλεκτρονικό χρήμα, το οποίο και να μην υπάρχει δεν φαίνετε.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι Πλανητάρχης επάνω στη Γη, δεν είναι ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά είναι η Ελίτ της ηγεσίας της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Τα ΜΜΕ των Κρατών, δρώντας σαν καρτέλ της Ν.Τ.Π. αναφέρουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως πλανητάρχη, για να αποπροσανατολίσουν τους Λαούς, ενώ ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ, ιδίως μετά τη δολοφονία των αδελφών ΚΕΝΕΝΤΥ, είναι απλώς πιόνι & μαριονέτα των ΡΟΤΣΙΛΝΤ και ΣΙΑ (Της παγκόσμιας Ελίτ) μέσω του ελεγχόμενου πλήρως ΟΗΕ.
Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης-δικτατορίας, είναι ο Πλανητάρχης, και ΟΧΙ ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Οι Η.Π.Α. είναι όργανο στα χέρια της Παγκόσμιας Δικτατορίας εδώ και 200 χρόνια!
Η Παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση είναι εκείνη που εκλέγει τις κυβερνήσεις των Λαών της Γης, και ΟΧΙ οι Λαοί. Άλλα ψηφίζουμε εμείς οι Λαοί, και άλλα βγαίνουν τη νύχτα των εκλογών από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τους οποίους ελέγχουν πλήρως οι Κοσμοκράτορες, Επικυρίαρχοι, και πραγματικοί Πλανητάρχες.
Οι έλεγχοι των εκλογικών αποτελεσμάτων όταν γίνονται και με τον τρόπο που γίνονται, είναι αργά για να ανατρέψουν την απάτη!
Όποιο πολιτικό κόμμα ή πολιτικός αντιστέκεται στα σχέδια των Κοσμοκρατόρων, τα στελέχη αυτού φυλακίζονται, σε συνεργία με την σε κάθε κράτος δικαιοσύνη.
Η Δικαιοσύνη σε κάθε κράτος της Γης, γίνεται συνεργός της Ν.Τ.Π. και παγκόσμιας κυβέρνησης, αφού δεν έχουν ίχνος πατριωτισμού.
Η Ελίτ της ηγεσίας της Παγκόσμιας κυβέρνησης είναι οι Σιωνιστές Εβραίοι της διασποράς, και δανειστές μας, κ.κ. ΡΟΤΣΙΛΝΤ & ΡΟΚΦΕΛΕΡ, με στελέχη σαν το γνωστό μας – και μη εξαιρετέο- ΕβραιοΣιωνιστή ΣΟΡΟΣ και άλλους.
Η Ν.Τ.Π. έχει ένα μεγάλο αντίπαλο για την επικράτηση στο πλανήτη, το πρόεδρο της ΡΩΣΙΑΣ κ. ΠΟΥΤΙΝ, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα γεγονότα, τον οποίον σύμφωνα με τα ΜΜΕ, προσπαθούν να τον δολοφονήσουν ή να τον εκβιάσουν με διάφορες μεθόδους, όπως οικονομικούς ή γεωπολιτικούς εκβιασμούς.
Έχουν τον διάδοχο του κ. ΠΟΥΤΙΝ έτοιμο, τον Ρωσο-Εβραίο Μεγιστάνα Χοντορκόφσκι, όπως είχαν στην Ουκρανία τον Ουκρανο-Εβραίο Ποροσένκο μαζί με τον Αρσένη, αμφότεροι προσωπικοί φίλοι της Ελίτ της παγκόσμιας κυβέρνησης, ή όπως τον Γκορμπατσόφ, Γιέλτσιν και άλλους.

Ο Πούτιν καταφέρνει να ξεφεύγει χάρις την εμπειρία του διατελέσας δεκαετίες στην ΚΑ-ΚΕ -ΜΠΕ!
Έτσι και «πέσει» η Ρωσία-Κίνα, χαθήκαμε όλοι εμείς οι μικροί της Γης.

Θα καταντήσουμε δούλοι της παγκόσμιας Ελίτ.
Αυτό το μίσος των Σιωνιστών Επικυρίαρχων εναντίον της Ρωσίας του ΠΟΥΤΙΝ, οφείλεται στο γεγονός ότι η Ρωσία του ΠΟΥΤΙΝ, ξέφυγε από τα νύχια & δόντια των ΕβραιοΣιωνιστών Παντοκρατόρων και Πλανηταρχών, διότι σταμάτησε να αφαιμάζεται από τις τράπεζες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Βέβαια ο πόλεμος που του γίνεται είναι πολυμορφικός και σε όλα τα επίπεδα και γεωπολιτικά και οικονομικά στους εξοπλισμούς και στο εμπόριο.

Χωρίς να έχουν ενδοιασμούς να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε πυρηνικό ολοκαύτωμα.
Πράγμα που δεν πέτυχε η Ελλάς των ΕλληνοΕβραίων προδοτών πολιτικών.

Τα λεφτά μας από τα Μνημόνια, πάνε όλα στις τράπεζες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και αυτός τα στέλνει στο Χαλιφάτο των Τζιχαντιστών, για να κάνει τα Γεωπολιτικά του παιχνίδια.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΡΟΜΟΣ

Με όπλο τις ορδές των πεινασμένων διωγμένων, δυστυχισμένων,  λαθρομεταναστών.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανήκει στην οικογένεια των ΡΟΤΣΙΛΝΤ, όπως και το ΔΝΤ και στο τετραγωνικό μίλι του Λονδίνου.
Οι Ελληνο-Εβραίοι εφιάλτες πολιτικοί, είναι όλοι τους ορντινάντσες της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. των Παγκοσμιοποιητών.

Και δυστυχώς για την Ελλάδα αυτό συμβαίνει από την επανάσταση του 1821. Με ελάχιστες πατριωτικές αναλαμπές.
Στην Ελλάδα συμβαίνουν τρελά πράγματα.

Όποιος πολιτικός αίρεται σε ανώτερες σφαίρες Πατριωτισμού διώκεται ή και σκοτώνεται από τη Ν.Τ.Π., και από τους άλλους γραικύλους και δοσίλογους πολιτικούς, και τα καρτέλ των ΜΜΕ που είναι πιστά στη παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση-δικτατορία.
Όποιος πολιτικός κάνει το Εθνικό καθήκον του διώκεται, λασπολογείτε, απαξιώνετε, εξαφανίζεται, με συνεργασία τους εφιάλτες και δοσίλογους, γενίτσαρους βδελύγματα ελληνομπάσταρδους.
Όποιος πατριώτης βρέθηκε πέσανε επάνω του όλοι οι δαίμονες της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας της Ελίτ του ΡΟΤΣΙΛΝΤ και τον φάγανε.
Μη ξεχνάτε τη περίπτωση των ηρώων αγωνιστών πατριωτών του 1821 που καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν και πέθαναν άλλοι ζητιανεύοντας και άλλοι εξευτελισμένοι με τον ποιο πρόστυχο και αχάριστο τρόπο.

Ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να τους συκοφαντούν.
Είναι Στην Ελλάδα οι δοσίλογοι δούλοι πολιτικοί της Ν.Τ.Π. γιατί τόσοι πολλοί Εφιάλτες;;;
Συγκρίνοντας τη Ν.Τ.Π. με τις αποικιακές Αυτοκρατορίες του παρελθόντος, βρίσκουμε πολλές ομοιότητες.
Η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. εκμεταλλεύεται όλα τα Κράτη της Γης κατόπιν σχεδίου, σφαιρικά, κυκλικά, κυκλωτικά, μεθοδικά, με την δύναμη του ηλεκτρονικού χρήματος σήμερα και εκβιαστικά διλήμματα από τεχνικούς κινδύνους τρομοκρατίας!
Η Ελλάδα έγινε αποικία, λόγω αχυρανθρώπων ανθελλήνων πολιτικών με Εβραϊκή καταγωγή και μάνατζερ με ανύπαρκτη ηθική, κυρίως πουστάρες και στο σώμα και στην ψυχή.
Ηγεσία της Ν.Τ.Π. & Παγκοσμιοποίησης, είναι οι εξής οικογένειες, άπασαι Εβραϊκής Σιωνιστικής καταγωγής της διασποράς, της φυλής των Χαζάρων, και των άλλων 12 φυλών.
ROTHSCHILDS, ROCKEFELLERS, GOLDMAN SACHS, LEHMAN, KUHN-COHEN, LOEB, SOROS, MAX, SIDNEY, WARBURG, SCHIFF, MANN, PAULSON, WARREN BUFFET, J.P. MORGAN, LAZARD, etc με οργανωτή όλων αυτών των διεθνών βδελυγμάτων το τετραγωνικό μίλι του Λονδίνου.
Όλοι αυτοί είναι συνωμότες της ασφάλειας και ειρήνης στη Γη, αδιαφορώντας αν επιφέρουν στην γη τον αφανισμό του ανθρώπου, ακόμα και της ίδιας της γης.
Όλοι αυτοί συνωμοτούν για να επικαρπωθούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Γης, χωρίς να σκεφθούν ότι ο καλός ΘΕΟΣ τις έδωσε για την ευημερία όλων των κατοίκων του πλανήτη Γη.

Όλοι αυτοί είναι άρπαγες, γύπες, και κοράκια, των Λαών της Γης με πρόστυχα βίτσια αυτοκαταστροφικά.

Ήδη ο ΡΟΚΦΕΛΕΡ πέθανε, και ο γιος του σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, ο δε ΡΟΤΣΙΛΝΤ είναι βαριά ασθενής.

Αυτοί καλά να πάθουν, η ανθρωπότητα γιατί να κινδυνεύει για αυτά τα φρικιαστικά αποβράσματα, γιατί οι λαοί προτιμούν την δουλεία και δεν βγαίνουν από τον λήθαργο να σταματήσουν αυτά τα παγκόσμια κατακάθια;;;
Η προσωπική περιουσία του ΡΟΤΣΙΛΝΤ υπολογίζεται στα 500 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Ελλάδα χάνεται για 0,5 τρις $ δηλαδή 500 δις. δολάρια.

Αλήθεια τους χρειάζονται όλα αυτά τα μυθικά πλούτοι για να ζήσουν ανθρώπινα;;;
Όλοι αυτοί για τη παγκόσμια επικυριαρχία χρησιμοποιούν σαν συμβούλους τους κ.κ. KISSINGER& BREZINSKY, Μπαν Γκι-μουν, Λαγκάρτ, Σούλτς, Γιούγκερ, Τασεμπλουκ και άλλους, οι οποίοι είναι εγκληματίες της ανθρωπότητας.
Εκτός από τους ως άνω, οι Κοσμοκράτορες χρησιμοποιούν και άλλες δεξαμενές σκέψεως, (THINKTANKS), ΑμερικανοΕβραϊκής και ΑγγλοΣαξωνικής Φαρισαϊκής καταγωγής και προελεύσεως, με την συνεργασία και ανοχή της εκκλησίας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτά που διαλαλεί στους πιστούς της, αφού έχει ταχτοποιήσει τα περί του οίκου της, με το πίστευε και μη ερεύνα, ΖΩΟ!!

Τώρα μάλιστα συνδιαλέγεται να γίνει και αυτή παγκοσμιοποιημένη, σε έναν αχταρμά με τις άλλες θρησκείες! Άραγε ρώτησαν τον ΘΕΟ;;;
Όλοι αυτοί παραπάνω σχεδιάζουν τα προγράμματα Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής, για την επικράτηση της Κυριαρχίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας στον πλανήτη.
Η Ν.Τ.Π. για να διοικήσει τον πλανήτη χρησιμοποιεί τον Ο.Η.Ε. , τις Η.Π.Α. , την Ε.Ε. , το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, ΟΑΣΕ, ΜΚΟ, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τις Κεντρικές Τράπεζες των ΗΠΑ, Ε.Ε., Ιαπωνίας, Καναδά, Αυστραλίας, ( που εκδίδουν τα χαρτονομίσματα και αέρα ηλεκτρονικό χρήμα), τη λέσχη Bilderberg, τη Τριμερή Επιτροπή του ΡΟΚΦΕΛΕΡ, το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) του ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ, τους ILLUMINATI, το κονκλάβιο των W.J.C. & A.J.C. τον Αρχι-Ραββίνο της Εβραϊκής Πανθρησκείας, τις δήθεν βοήθειες με ιεραποστόλους και επιστήμονες δολοφόνους με δολοφονικά και φρικιαστικά πειράματα στο όνομα της επιστήμης, με κλιματικούς εκβιασμούς, με τεχνοκρατικούς συμβούλους πράκτορες, τρομοκράτες και πληρωμένους δολοφόνους, με τις ανά τον κόσμο Μασονικές Στοές, και τις υπόδουλες κυβερνήσεις των Κρατών και Λαών της Γης σε πλήρη συνεργασία με τις θρησκείες.

13+1

Όλοι αυτοί ενεργούν για το Γ! παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο.

Όλοι αυτοί απεργάζονται τη δυστυχία της ανθρωπότητας. Γιατί τόσο μίσος για τον ίσως μοναδικό πλανήτη στο σύμπαν με το ανθρώπινο είδος;;;

Και οι θρησκείες βολεύονται με το να τρομοκρατούν τους λαούς, βλέπεται… για να πέσετε σε ακολασίες και αμαρτίες μας τιμωρεί ο πανάγαθος και φιλόστοργος ΘΕΟΣ!

Τα φρικιαστικά εγκλήματα των παραπάνω δεν τα βλέπουν, αλλά ούτε και ο ΘΕΟΣ τους!
Λειτουργούν για τη δραστική μείωση του πληθυσμού του πλανήτη, κάτω από τα 500 εκατομμύρια, από τα 6 δις. σήμερα. Από πού αντλούν αυτό το δικαίωμα, ποιος τους όρισε σε εγκληματίες θεούς;;;
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Τ.Π.
Τα σχέδια της Ν.Τ.Π. είναι
1. Η κάρτα του πολίτη,
2. το «τσιπάρισμα» των κατοίκων του πλανήτη, για να μας κυβερνά-διοικεί εύκολα η Σιωνιστική Ελίτ της Ν.Τ.Π.,
3. Οι Αεροψεκασμοί, μας ψεκάζουν και μας μαρκάρουν σαν τα ζώα, για να μας καταστήσουν ηλίθιους.
4. Η ΝεοΤαξική προπαγάνδα μέσω των μεγάλων καναλιών
5. Οι πληρωμένοι προδότες για πλύση εγκεφάλου των Λαών, μεγαλοδημοσιογράφοι των Σιωνιστικών καρτέλ των ΜΜΕ.
6. Η Νέα Τάξη Φαρμάκων για πρόκληση ασθενειών, με φρικιαστικά πειράματα σε αθώους χιλιάδες πληθυσμούς.
7. Το σύστημα HAARPγια πρόκληση φυσικών καταστροφών, ( Σεισμοί, Τσουνάμια, Τυφώνες, Ανεμοστρόβιλοι, πλημμύρες, Καύσωνες, Παγετοί, ελέγχους του εγκεφάλου, φτιάχνοντας στρατιώτες ζόμπι και αεροπλανάκια εκτελεστές πάνω από το κεφάλι μας κ.λ.π.
8. Οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι της Ελίτ της Ν.Τ.Π. σκέφθηκαν, μείωση του πληθυσμού της Γης, μέσω όλων των γνωστών μεθόδων, δηλαδή, τοπικών πολέμων, ασθενειών, φαρμάκων, τροφών (Monsanto), codexalimentarious, ελεύθερο εμπόριο και έλεγχου βασικών αναγκών, τροφή, νερό, φάρμακα.
9. Γ! παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο για δραστική μείωση του πληθυσμού του πλανήτη, γιατί; Αφού επιστημονικά έχει αποδειχτεί ότι ο πλανήτης αντέχει πολλά περισσότερα δις πληθυσμών να τρέφει από 6 δις περίπου σήμερα;;;
10. Ο σκοπός της Ελίτ της Ν.Τ.Π. είναι η παγκόσμια Κυριαρχία των ως άνω οικογενειών. Δεν λένε όμως για ποιο λόγο, εκτός από την ανωμαλία της ψυχή τους, ποιες άλλες ανάγκες εξυπηρετούν οι εκτελέσεις τις ανθρωπότητας;
Η Ν.Τ.Π. ελέγχει όλο το πλούτο στο Πλανήτη.
Ελέγχει όλη την ενέργεια, π.χ. όλες τις πηγές πετρελαίων και Φυσικού Αερίου της Γης, (τώρα θέλουν να υποθηκεύσουν και τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες).
Ελέγχουν την ηλεκτρική ενέργεια του πλανήτη, ( τώρα θέλουν να αγοράσουν τη ΔΕΗ).
Ελέγχουν όλα τα χρυσωρυχεία του πλανήτη, (τα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής ήδη τα αγόρασαν έναντι πινακίου φακής).

Έχουν μαζέψει τον χρυσό από τα περισσότερα έθνη σιωπηλά και με συνεργασία των προδοτών από κάθε χώρα, που είναι η εγγύηση για κάθε εθνικό νόμισμα.
Ελέγχουν όλα τα πολύτιμα ορυκτά, όπως αδάμαντες, όσμιο, κ.λ.π.
Ελέγχουν όλους τους υδάτινους πόρους του πλανήτη, (τώρα θέλουν να αγοράσουν τη δική μας ΕΥΔΑΠ).
Ελέγχουν όλες τις τηλεπικοινωνίες, (ήδη αγόρασαν τον ΟΤΕ και τον ελληνικό δορυφόρο)
Τίποτα δεν μας άφησαν, λόγω υπάρξεως δωσίλογων πολιτικών, επαγγελματιών της πολιτικής.
Ελέγχουν όλες τις τράπεζες των Κρατών της Γης. Γι’αυτό έκαναν το CAPITALCONTROL, έκλεισαν τις Τράπεζες, και μας βασανίζουν ψυχολογικά με τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών για ψίχουλα οδηγώντας τον λαό σχεδιασμένα εναντίων αυτών που έχουν βάλει στόχο.
Τίποτα δεν μας άφησαν, ακόμη και τα σπίτια μας θέλουν να μας τα πάρουν. Ειδικά στην Ελλάδα η ιδιοκτησία είναι συνυφασμένοι με την οικογένεια τα ήθη και έθιμα και την τοπική ιστορία, για αυτό πρέπει να πεθάνει η ιδιοκτησία.
Άλλοι έκλεψαν, εμείς το πόπολο πληρώνουμε σχεδόν 200 χρόνια.
Ελέγχουν όλες τις Κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια των Κρατών, φροντίζοντας ώστε οι πολιτικοί που εκλέγονται να είναι δικοί τους, και να έχουν την εθνότητα των περιούσιων.
Ελέγχουν όλες τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών της Γης, φροντίζοντας ώστε να διορίζονται δικοί τους υπάλληλοι ειδικά εκπαιδευμένοι.

Οι μυστικές υπηρεσίες είναι η ειδικότητα των ανθρωποειδών της Ελίτ της Ν.Τ.Π. της παγκόσμιας δικτατορίας.
Όλο το εμπόριο, η Βιομηχανία, και οι μεταφορές των Κρατών είναι στα χέρια τους. Τίποτα δεν αφήνουν οι άρπαγες.
Όλος ο χρυσός, και τα νομίσματα της Γης, είναι στα χέρια τους.
Τις θρησκείες τις ελέγχουν όλες.

Τους Αρχηγούς των Θρησκειών τους εκλέγουν μέσω χρηματισμού. Τις έχουν αναγάγει σε κράτη εν κράτη, κάνοντας τους λαούς θρησκευτικά ζόμπι!
Τις παραθρησκευτικές οργανώσεις τις ελέγχουν μέσω αδελφάτων-αδελφοτήτων.
Τα μεγάλα ΜΜΕ τα έχουν υποδουλωθεί πλήρως, για αυτό βλέπετε στις οθόνες σας ανθέλληνες να κάνουν προπαγάνδα σκοτώνοντας οποιαδήποτε γνήσια και καθαρή φωνή.
Τη Δικαστική Εξουσία των Κρατών της Γης, την ελέγχουν, μέσω διορισμών ημετέρων και επιβάλλοντας δικαστικούς σχιζοφρενείς με πρόστυχα βίτσια και θρησκευτικά ζόμπι που τους συγχωρεί όλες τις ανώμαλες και πρόστυχες αμαρτίες ………………… Υπάρχουν και ελάχιστες εξαιρέσεις.
Όλοι οι «Έλληνες» τραπεζίτες είναι υπάλληλοι του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Τις Ακαδημαϊκές & Πανεπιστημιακές αρχές τις ελέγχουν με όλα τα δυνατά μέσα, (Κυβέρνηση, διορισμοί ημετέρων, χρήμα και κάθε ΝΕΟ φιντάνι που διακρίνεται στις σπουδές το αρπάζουν, ή επιστημονική ανακάλυψη ή πατέντα) κλπ.
Τις Μάζες των λαών τις ελέγχουν, (γι’αυτό κοιμόμαστε στους καναπέδες και οι πνευματικοί μετρούν τα ποσοστά τους από τα πνευματικά τους δικαιώματα), τοποθετώντας επικεφαλής πολιτικά και συνδικαλιστικά πρόσωπα της εμπιστοσύνης ΕΚΕΙΝΩΝ.
Στις Ένοπλες Δυνάμεις κάθε Κράτους, τοποθετούνται Αρχηγοί πιστοί ΕΚΕΙΝΩΝ.
Η Ν.Τ.Π. προσπαθεί να αντικαταστήσει τους Εθνικούς Στρατούς, με επαγγελματικούς, για να ελέγχει τα σύνορα των Κρατών, και μέσω αυτών, την Εθνική Κυριαρχία, για να σταθεροποιήσουν τη δική τους παγκόσμια Κυριαρχία.

Και να πεθάνει ο αυθόρμητος πατριωτισμός του κάθε πολίτη σε στιγμές κινδύνου για την πατρίδα τους!
Ο Ο.Η.Ε.- Η.Π.Α.- Ε.Ε.- ΝΑΤΟ, κλπ, είναι υπό τον απόλυτον έλεγχο ΕΚΕΙΝΩΝ, εκλέγοντας πολιτικούς, και διορίζοντας επιτελείς, όχι αξιοκρατικά, αλλά επιλεκτικά και τις περισσότερες φορές μη εκλεγμένους.
Πεφωτισμένοι- (Illuminati)
Οι Πεφωτισμένοι (Λατινικά Illuminati), ήταν και είναι μια μυστική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1776 από τον Άνταμ-Αδάμ Βαϊσχάουπτ, (Εβραίος της διασποράς), στη Βαυαρία Γερμανίας.
Στις μυστικές οργανώσεις οι Κοσμοκράτορες είναι «μανούλες».

όλα τα κάνουν μέσω μυστικών υπηρεσιών & οργανώσεων.
Στόχος της οργάνωσης των Πεφωτισμένων ήταν η ανακάλυψη μυστικών της κοινωνίας, για να τα αποκαλύψουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πολλοί μύθοι και θεωρίες συνωμοσίας παγκοσμίως έχουν σαν επίκεντρο τους Πεφωτισμένους.
Οι Πεφωτισμένοι ισχυρίζονται ότι φωτίζονται άμεσα από το ΘΕΟ, χωρίς τη μεσολάβηση των μυστηρίων.
Γι’αυτό ονομάστηκαν Πεφωτισμένοι (ILLUMINATI).
Με τους Τέκτονες-Μασόνους εβραίους όλης της γης είναι συγγενείς, και όλοι αυτοί λειτουργούν για τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες, είναι υπό τον απόλυτον έλεγχο της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
Τα πολιτικά κοινωνικά συστήματα με τα οποία διοικούνται οι Λαοί, δηλαδή, Καπιταλισμός, Κομμουνισμός, Σοσιαλισμός, Ναζισμός, Φασισμός, Φιλελευθερισμός, θρησκευτικούς κλπ, τα επινόησαν οι Σιωνιστές Επικυρίαρχοι, με τη βοήθεια ορισμένων Εβραίων φιλοσόφων (ΜΑΡΞ, κλπ.), για να κυβερνούν τους Λαούς της Γης, με σκοπό τη δική τους Επικυριαρχία.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΝΤΑΙ 5
Τους Ισλαμιστές Τζιχαντιστές ISISτους δημιούργησαν ΕΚΕΙΝΟΙ, και τους χρηματοδοτούν με χρήματα-φόρους-Μνημόνια, που λαμβάνουν πολύ έξυπνα από εμάς τους αφελείς, το πόπολο του πλανήτη, για να μας τρομοκρατούν, και να μας σφάζουν.
Οι Τζιχαντιστές ISISείναι σαν την πρώην λεγεώνα των ξένων, είναι ο μισθοφορικός Στρατός των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, και δρουν όπως διαταχθούν από τους Σιωνιστές Επικυρίαρχους, με σκοπό τη κατάληψη των Κρατών της Μέσης Ανατολής, (Συρία, Ιράκ) κλπ. για λογαριασμό της Γεωπολιτικής των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων Επικυρίαρχων του πλανήτη, με την πλαστή και ψεύτικη δικαιολογία της προστασίας της δημοκρατίας από τους δικτάτορες!!!!!!
Τους Τζιχαντιστές εκπαιδεύουν οι Σιωνιστικές Η.Π.Α. εκτελώντας εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης, μέχρι και σήμερα με την βοήθεια του δορυφόρου τους της Τουρκίας! Και εδώ να τονίσω ότι ο εχθρός τους είναι η αρχαίος ελληνικός πολιτισμός και κληρονομιά, θα είδατε τα περισσότερα αρχαία κτίσματα που ισοπεδώνουν είναι ελληνικά με τελευταίο το ναό του ΔΙΑ! Και οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Επανελληνισμό διώκεται ή συκοφαντείτε!
Όποιος μεγάλος πολιτικός ή Θρησκευτικός ηγέτης, ή επιχειρηματίας, αντιτίθεται στα σχέδια των Κοσμοκρατόρων δολοφονείται!!!
Έτσι δολοφόνησαν το Πρόεδρο των Η.Π.Α. ΤΖΩΝ ΚΕΝΕΝΤΥ, τον αδελφό αυτού υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, τον πάστωρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου ΜΑΚΑΡΙΟ, τον Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ, το πρόεδρο της Κύπρου Τάσο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, τον μεγάλο πλοιοκτήτη της Ελλάδος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ, τον υιόν αυτού ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, την θυγατέρα αυτού ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΩΝΑΣΗ, και άλλους επιφανείς τον έλληνα ιδιοκτήτη τις ΣΙΕΛ τον δολοφόνησαν διότι ήθελε να φέρει τα κεφάλαια στην Ελλάδα, τον Ούλον Πάλμε, Την οικογένεια Ιντίρα Γκάντι και πολλούς άλλους που δεν θυμάμαι και ίσως και να μην γνωρίζουμε και να είναι αφανείς και αδικοχαμένοι ήρωες.
Οι Περιούσιοι των αρχαίων χρόνων είχαν δολοφονήσει (σύμφωνα με την Ιστορία) και τον τότε Πλανητάρχη Βασιλέα ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ διά της μεθόδου της δηλητηριάσεως. Βλέπετε οι Περιούσιοι, «παλιά μου τέχνη κόσκινο», λέει ο Λαός, μέχρι που κατάφεραν ΑΥΤΟΙ & ΕΚΕΙΝΟΙ να γίνουν Κοσμοκράτορες και Επικυρίαρχοι της Γης και εδώ έπαιξε το εβραϊκό μίσος , με τον πρώτο την τάξη ιερέα των εβραίων που παρέδωσε την πόλη του Ισραήλ και τον λαό στον Μέγα Αλέξανδρο για ότι θέλει να τους κάνει, αρκεί να μην πείραζε τα ιερά του.

Από τότε δεν είχαν καμιά αξία οι άνθρωποι για την εβραϊκή θρησκεία!
Σήμερα ούτε το τάφο του στην Αμφίπολη δεν μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε. Σε τέτοια υποταγή και υποτέλεια φθάσαμε!
Η Ελλάς επιλέγει ως πρώτος στόχος της Ν.Τ.Π. διότι, όπως  είπε ο Κίσσινγκερ, οι Έλληνες είναι Λαός δύσκολα διοικούμενος, και πρέπει να τους χτυπήσουμε στην Ιστορία, στο Πολιτισμό, στη Θρησκεία, στη γλώσσα, στα ήθη και έθιμα, την οικογένεια, την ιδιοκτησία, για αυτό έφεραν εδώ εκατομμύρια Μουσουλμάνους Ισλαμιστές, για να μας οδηγήσουν στη μετανάστευση και στη διασπορά, και έτσι να σβήσει η Ελληνική φυλή σαν Έθνος, και Κράτος.
Το έργο αυτό ανέλαβαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με τους Εβραϊκής καταγωγής ηγέτες και υπουργούς, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε ποσότητα και σε χρόνο στην εξουσία, αφού όσους δεν μπορούσαν να τους φθείρουν, τους σκότωναν.
Η Πολτοποίηση των Λαών της Γης, αποσκοπεί στην επικράτηση της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης.
Για Αυτό το σκοπό χρησιμοποιούν το Δόγμα του Σοκ, όπως αυτό αναλύθηκε στο βιβλίο «Το Δόγμα του Σοκ» της Ναόμι Κλέϊν.
Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία. Και δυστυχώς και ανθρώπινες θυσίες.
Η Ελευθερία δεν θέλει δούλους, εφιάλτες, και δοσίλογους πολιτικούς σαν τους σημερινούς.
Η Ελευθερία δεν θέλει ανθρωπάκια, προδότες, επαγγελματίες πολιτικούς σαν τους σημερινούς, που γέμισαν την Ελλάδα Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, και τους Έλληνες με φτώχεια, χρεοκοπία, δάνεια, Μνημόνια, απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας, υποταγή με σκλαβιά στους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες και Επικυρίαρχους, και τελικά διαμελισμό της πατρίδος Ελλάδος.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Και βέβαια παρακολουθούμε την νομιμοποίηση του παγκόσμιου δουλεμπορίου με πρωτεργάτες τους ευρωπαίους, μην σε παρασύρουν τα κροκοδείλια δάκρυα, καθαρίζουν κρεμμύδια την ώρα που θα παρουσιαστούν μπροστά σου!
Καθώς έκλινα το άρθρο, διάβασα μια είδηση σημερινή η οποία επιβεβαιώνει εν μέρει τα παραπάνω, από επίσημο πρόσωπο.
ΗΠΑ: Η εξουσία βρίσκεται στα χέρια 400 πλουσίων
Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καθορίζεται από περίπου τετρακόσιους ανθρώπους, ο συνολικός πλούτος των οποίων ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια δολάρια, καθώς αυτοί ελέγχουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων της κυβέρνησης από το παρασκήνιο, υποστήριξε ο Λόρενς Γουίλκερσον, πρώην προσωπάρχης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον λετονικό ραδιοσταθμό Radio Baltkom.
Η εξουσία βρίσκεται στα χέρια περίπου του 0,001% του πληθυσμού των ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Γουίλκερσον και σημείωσε ότι πρόκειται για μια μεγάλη ανισότητα που διαιωνίζεται.
Εξάλλου στην ίδια συνέντευξη ο πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέκρινε την αμερικανική εξωτερική πολιτική στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματά της καταστροφικά. Ειδικά η εισβολή στο Ιράκ το 2003 ανέτρεψε την ισορροπία δυνάμεων που διατηρείτο στον Κόλπο επί 50 χρόνια, επισήμανε ο Γουίλκερσον, προσωπάρχης του Πάουελ από το 2002 ως το 2005.

Θέλω να διευκρινίσω ότι δανείστηκα μερικές πληροφορίες για συντόμευση, από τον αγαπητό φίλο Αντώνη Γρυπαίο! Παρακάτω σας παρουσιάζω μερικά γεγονότα όπως διαδραματίζονται μέχρι σήμερα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

………………………………………….

Με νέα τείχη και κλειστά σύνορα, η Ευρώπη υποδαυλίζει το μίσος και τον διχασμό
Η τουρκική μαφία πίσω από τις ορδές των λαθρομεταναστών
Πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο να διαβάσετε το θέμα.

http://www.arxaiaithomi.gr/2015/08/27/%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD/#more-17396

August 28, 2015In:
Του Μαρέκ Αλτέρ*
H Ευρώπη δεν έχει διδαχθεί το μάθημα. Ή δεν έχει θελήσει να το διδαχθεί. Και πάλι τείχη, και πάλι κλειστά σύνορα. Είκοσι έξι χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου και τη χαρά που κυριάρχησε για έναν κόσμο ενωμένο, χωρίς τείχη και μίση, κάνουμε και πάλι λάθος. Δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα.
Η πραγματικότητα μας συνθλίβει. Είμαστε μάρτυρες ενός ιστορικού γεγονότος, της μεγαλύτερης ανθρώπινης κινητοποίησης των τελευταίων αιώνων. Αυτό που παρακολουθούμε είναι μόνο η αρχή μιας πολύ μακράς διαδικασίας. Αλλά είναι αργά, πολύ αργά. Η Δύση έχει χάσει μια ιστορική ευκαιρία. Θα μπορούσαμε να έχουμε βοηθήσει την Αφρική να βγει από τη φτώχεια και τη δυστυχία της. Αντί γι΄ αυτό, αρκεστήκαμε να κάνουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον. Γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος: Δεχόμαστε αυτό το τεράστιο πλήθος μεταναστών και προσφύγων χωρίς να διαθέτουμε τα μέσα για να το κάνουμε με αξιοπρέπεια. Αποφύγαμε να παρέμβουμε όταν έπρεπε εξαιτίας ιδεολογικών αγκυλώσεων, άγνοιας, αδράνειας, προκαταλήψεων.
Φοβηθήκαμε μήπως χαρακτηριστούμε νεοαποικιοκράτες, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε νεοϊμπεριαλιστές. Κι έτσι η Δύση παραμένει αιχμάλωτη των φόβων της και τρομοκρατημένη από αυτή την «εισβολή», την οποία προσπαθεί να αποκρούσει. Η απάντηση την οποία δίνει είναι απελπισμένη. Και παραπέμπει σε έναν τρομερό συμβολισμό.
Πριν από μερικά χρόνια γιορτάσαμε την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και ονειρευτήκαμε έναν κόσμο ενωμένο, ισχυρό, πολυφυλετικό. Τώρα κάνουμε βήματα προς τα πίσω, κτίζοντας τείχη ανάμεσα στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Σερβία, στο Κόσοβο, στην Ουγγαρία, ίσως αύριο στην ΠΓΔΜ. Για να μη μιλήσουμε για το Ισραήλ. Επιστρέφουμε στον κόσμο τον οποίο δεν θέλαμε, όπου ο καθένας προσπαθεί να προστατευθεί γιατί βλέπει στους άλλους έναν κίνδυνο για την ύπαρξή του.
Φοβόμαστε τον εαυτό μας. Υπάρχει ένα πρόβλημα δημοκρατικό. Ιδεολογικό. Δεν καταφέραμε να δείξουμε αλληλεγγύη ούτε στην Ελλάδα. Επιβάλαμε κανόνες που ξέρουμε ότι δεν θα τηρηθούν. Κι όμως το κάναμε, ανήσυχοι για τα αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει η αλλαγή σε μια χώρα. Η Αθήνα συνεθλίβη από την αυστηρότητα της τρόικας. Θριάμβευσαν οι εθνικισμοί και οι λαϊκισμοί. Κι εμείς είμαστε ανίκανοι να αντιδράσουμε.
Δεν έχω λύσεις, το παραδέχομαι. Τις αναζήτησα και δεν τις βρήκα. Όλα τώρα είναι πιο δύσκολα, πιο πολύπλοκα. Φοβάμαι πως είναι ήδη αργά. Είμαι βέβαιος όμως, πως αν δεν αντιδράσουμε με ευφυΐα, αν η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσει με μια κοινή πολιτική αυτή τη μεγάλη παγκόσμια έξοδο, θα έρθει σύντομα το τέλος της ειρήνης και της ελπίδας. Το Ισλάμ είναι η δεύτερη θρησκεία στη Γερμανία. Στη Γαλλία υπάρχουν έξι εκατομμύρια μουσουλμάνοι. Πώς είναι δυνατόν να διατηρούμε την ψευδαίσθηση ότι θα σταματήσουμε την ενσωμάτωση αυτών των ανθρώπων;
Εμείς, στην Ευρώπη, πιστέψαμε ότι ήμασταν οι καλύτεροι. Ότι θα μπορούσαμε να εξάγουμε τα πολιτικά και κοινωνικά μας μοντέλα. Τη δημοκρατία. Ο Σαντάμ Χουσέιν ήταν ένας τύραννος, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι΄ αυτό. Αλλά αυτοί που εισέβαλαν στο Ιράκ ήταν εγκληματίες, που επιπλέον δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα. Κανείς δεν έχει τολμήσει να τους παραπέμψει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Χιλιάδες νεκροί, πολλοί από αυτούς Αμερικανοί. Τώρα βλέπουμε τις συνέπειες. Θα χρειαστούν ίσως και είκοσι χρόνια για να αρχίσει να εξομαλύνεται η κατάσταση. Αλλά φοβάμαι ότι θα είναι πάντα πολύ αργά.
Πηγή: La Repubblica, Αθηναϊκό Πρακτορείο
Προσφυγική κρίση, Ελλάδα και Ευρώπη: Ένα δυσλειτουργικό σύστημα
August 27, 2015In
Του Γιώργου Κοσμόπουλου*
Βρισκόμαστε εν μέσω της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η δραματική κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα. Είναι το αποτέλεσμα ενός δυσλειτουργικού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου και μιας σειράς παραλείψεων και παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά των κρατών.
Περίπου το 90% των ανθρώπων που καταφθάνουν στην Ελλάδα σήμερα προέρχεται από εμπόλεμες ζώνες, όπως την Συρία, και αν και το μεγάλο μερίδιο της υποδοχής έχει πέσει έως τώρα στις γειτονικές της χώρες, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται η ροή προς την Ευρώπη θα αυξάνεται. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων, οι χώρες του ευρωπαϊκού βορρά αποτελούν τη «Γη της επαγγελίας».
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τερματισμός των ενόπλων συρράξεων και άλλων σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες προέλευσης είναι η μακροπρόθεσμη λύση. Μέχρι να το επιτύχουμε αυτό δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και πολύ περισσότερο να διαπράττουμε περαιτέρω παραβιάσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος. Τίποτα, μα τίποτα, δεν μπορεί να δικαιολογήσει π.χ. τις πλαστικές σφαίρες και τις χειροβομβίδες κρότου- λάμψης εναντίων των προσφύγων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν παιδιά και έγκυες γυναίκες, από την αστυνομία της ΠΓΔΜ αλλά ούτε και τις καταγγελλόμενες παράνομες και επικίνδυνες απωθήσεις από τα ελληνικά σύνορα πίσω στη Τουρκία.
Η «Ευρώπη- φρούριο»- η υπερβολική έμφαση στην ασφάλεια των συνόρων και την αποτροπή εισόδου των μεταναστών και προσφύγων- οδηγεί αποδεδειγμένα σε περισσότερες χαμένες ζωές στη Μεσόγειο, καθώς εκείνοι αναγκάζονται να ακολουθήσουν ολοένα και πιο επικίνδυνες διαδρομές. Επιπλέον, δεν βοηθά σε τίποτα, αφού η ανάγκη τους σπρώχνει προς διαφορετικό σύνορο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το βάρος των χιλιάδων πνιγμών, έκανε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση: Περισσότερα πλοία να περιπολούν στη σωστή περιοχή, στην πράξη σημαίνει λιγότερες χαμένες ζωές.
Απομένουν πολλά ακόμη να γίνουν, όμως. Συμφωνούμε όλοι στην ανάγκη να καταπολεμηθούν τα δίκτυα των διακινητών, πρέπει όμως επίσης να κατανοήσουμε ότι αυτό που οδηγεί τους πρόσφυγες στους διακινητές είναι η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων. Πρέπει λοιπόν να μεριμνήσουμε για περισσότερες ασφαλείς και νόμιμες διόδους, ώστε οι πρόσφυγες να φτάνουν στις χώρες υποδοχής συντεταγμένα, με ασφάλεια και υπό αξιοπρεπείς συνθήκες και να έχουν πρόσβαση στα δικαιώματά τους. Έτσι όχι μόνο δεν θα κινδυνεύουν αλλά και αντί για τους διακινητές θα ξοδεύουν τα χρήματα που τους απομένουν στις χώρες υποδοχής για να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.
Το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό λοιπόν και απαιτεί συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση. Για την Ελλάδα και λαμβάνοντας υπόψη και τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας, απαιτούνται ευρύτερες δυνατότητες επανεγκατάστασης και μετακίνησης και επαρκής ευρωπαϊκοί πόροι- οικονομικοί αλλά και τεχνικοί- ώστε να αποσυμφορηθεί ένα σύστημα που έχει φτάσει πλέον σε σημείο κατάρρευσης λόγω του αριθμού των αφίξεων. Κάτι τέτοιο όμως δε σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες υποδοχής και άσυλο σε όποια/ον το δικαιούται, ούτε δικαιολογείται η έλλειψη συντονισμού και προετοιμασίας.
Σε μια δύσκολη συγκυρία, η αλληλεγγύη που δείχνει σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι εντυπωσιακή. Προτάσσοντας αυτήν ακριβώς την αλληλεγγύη- και όχι όπλα και τείχη- μπορούμε να κάνουμε κάτι που σαν ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία θα μας κάνει υπερήφανους για πολλά χρόνια.
*Ο Γιώργος Κοσμόπουλος είναι ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Επί σειρά ετών, υπήρξε ερευνητής της οργάνωσης.
Χριστοδουλοπούλου: Η Ελλάδα δεν έχει ανοίξει τα σύνορα στους πρόσφυγες αλλά δεν θα τα στρατικοποιήσει
…αλλά δεν μπορεί να αρνείται την διάσωση όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, δηλώνει σε συνέντευξή της στην Ιλ Μανιφέστο η απερχόμενη υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τόσο ο αριθμός τους, όσο και οι υποδομές μας δεν αντιστοιχούν σε μια ανθρώπινη υποδοχή και φιλοξενία, τονίζει η κυρία Χριστοδουλοπούλου και εκφράζει ανησυχίες ότι το μεταναστευτικό/προσφυγικό θα “χρησιμοποιηθεί” κατακόρον στην προεκλογική περίοδο.

Λίγο πριν παραδώσει το θώκο στον Ιωάννη Μουζάλα, η αρμόδια, απερχόμενη υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου τονίζει, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ιλ Μανιφέστο, ότι η Ελλάδα δεν έχει ανοίξει τα σύνορά της για να μπαίνουν οι πρόσφυγες, αλλά δεν μπορεί να αρνείται την διάσωση όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Περαιτέρω αντικρούει την κατηγορία ότι ευνοούνται όσοι φθάνουν στην χώρα μας να την εγκαταλείψουν με προορισμό την κεντρική Ευρώπη:

«Οι πρόσφυγες έχουν βρει μόνοι τους το πέρασμα από τον νομό του Κιλκίς και η Ελλάδα δεν μπορεί να στρατιωτικοποιήσει τα εκτεταμένα σύνορα που έχει στα Βαλκάνια», επισημαίνει η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Εξάλλου αναφέρεται μεταξύ άλλων στις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην προσπάθεια υποδοχής των προσφύγων, στο νόμο για την ιθαγένεια και στις πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να πάρει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ρεύμα.

«Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δυσχεραίνει την θέση μας για να υποδεχθούμε, να φιλοξενήσουμε και να παρέχουμε τα δικαιώματα στους πρόσφυγες, όπως θα θέλαμε. Τόσο ο αριθμός τους, όσο και οι υποδομές μας δεν αντιστοιχούν σε μια ανθρώπινη υποδοχή και φιλοξενία», τονίζει η κυρία Χριστοδουλοπούλου, η οποία προσθέτει: « ελπίζουμε ότι με την έκτακτη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την τεχνική βοήθεια που θα μας παράσχουν, θα μπορέσουμε σύντομα να ανταποκριθούμε».

Σε σχέση με το «βάρος» του μεταναστευτικού στην προεκλογική περίοδο, η κυρία Χριστοδουλοπούλου απαντά στην Ιλ Μανιφέστο: «επειδή μειώνονται οι δυνατότητες αντιπολίτευσης των κομμάτων, μετά την νέα συμφωνία, φοβάμαι ότι θα επιλέξουν το προσφυγικό και μεταναστευτικό ως ένα από τα κύρια θέματα της προεκλογικής περιόδου, και θα το κάνουν γιατί τα μέσα ενημέρωσης έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία συκοφάντησης, φόβου και καλλιέργειας προκαταλήψεων στην ελληνική κοινωνία». Θεωρεί, επίσης, ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να “τραυματισθεί” ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα και να δουλέψουν, τελικά, όλοι, για να αυξηθούν οι ψήφοι της ναζιστικής Χρυσής Αυγής».

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου τονίζει επίσης ότι «η μεγάλη μετακίνηση προσφύγων προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης έχει καταργήσει, στην πραγματικότητα, και τους κανονισμούς του Δουβλίνου και την Συνθήκη του Σέγκεν» αφού «δεν μπορεί καμία χώρα να εμποδίσει τους πρόσφυγες να εισέλθουν στα σύνορά της» και «οι κανονισμοί του Δουβλίνου υπήρχαν όσο η μετακίνηση των προσφύγων ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη».

Ερωτηθείσα σχετικά με την έγκριση του νόμου που επιτρέπει στα παιδιά των μεταναστών που ζουν μόνιμα στην χώρα μας να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, η κυρία Χριστοδουλοπούλου απαντά:
«Αποτελεί μια υποχρέωση που είχαμε απέναντι στους νόμιμους μετανάστες. Δίνουμε ιθαγένεια σε παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και οι γονείς των οποίων μένουν ήδη πέντε χρόνια στην χώρα. Είναι μια υποχρέωση να δίδεται η ιθαγένεια σε όσους θέλουν να γίνουν έλληνες πολίτες, θέλουν να μοιραστούν μαζί μας το παρόν και το μέλλον μας. Αποτελεί δικαίωμά τους, διότι στην πραγματικότητα, αυτό που τους παρέχουμε, είναι η ιδιότητα του πολίτη. Να έχουν, δηλαδή, εκτός από υποχρεώσεις και μια σειρά από δικαιώματα»
Στις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην προσπάθεια υποδοχής των προσφύγων, στον νόμο για την ιθαγένεια και τις πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να πάρει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ρεύμα, αναφέρεται μεταξύ άλλων η Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto.
«Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δυσχεραίνει την θέση μας για να υποδεχθούμε, να φιλοξενήσουμε και να παρέχουμε τα δικαιώματα στους πρόσφυγες, όπως θα θέλαμε. Τόσο ο αριθμός τους, όσο και οι υποδομές μας δεν αντιστοιχούν σε μια ανθρώπινη υποδοχή και φιλοξενία», τονίζει η κυρία Χριστοδουλοπούλου, η οποία προσθέτει:
«Ελπίζουμε ότι με την έκτακτη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την τεχνική βοήθεια που θα μας παράσχουν, θα μπορέσουμε σύντομα να ανταποκριθούμε».
Σε σχέση με το «βάρος» του μεταναστευτικού στην προεκλογική περίοδο, η κυρία Χριστοδουλοπούλου απαντά στην Il Manifesto: «Επειδή μειώνονται οι δυνατότητες αντιπολίτευσης των κομμάτων, μετά τη νέα συμφωνία, φοβάμαι ότι θα επιλέξουν το προσφυγικό και μεταναστευτικό ως ένα από τα κύρια θέματα της προεκλογικής περιόδου, και θα το κάνουν γιατί τα μέσα ενημέρωσης έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία συκοφάντησης, φόβου και καλλιέργειας προκαταλήψεων στην ελληνική κοινωνία».
Η ΕΕ αντιμέτωπη με την κρίση
Μέρκελ: Έτοιμοι για Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, αλλά όχι ακόμη

Βερολίνο, Γερμανία
Εν μέσω του ατέλειωτου δράματος στα νερά της Μεσογείου και του θανάτου-σοκ προσφύγων από ασφυξία σε φορτηγό στην Αυστρία, η Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση, όμως προσθέτει πως η σύνοδος θα είχε νόημα -υπό την έννοια της επικύρωσης απόφασης- όταν ολοκληρωθεί η εντατική προσπάθεια που καταβάλλουν αυτήν τη στιγμή οι υπουργοί Εσωτερικών προς εξεύρεση λύσεων.

«Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων είναι έτοιμοι να συναντηθούν εάν η προκαταρκτική εργασία ολοκληρωθεί και εάν καταστεί απαραίτητη η διεξαγωγή έκτακτης συνόδου» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή στο Βερολίνο.

«Λαμβάνουν ήδη χώρα πολύ εντατικές προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το ζήτημα» ανέφερε σημειώνοντας ότι η διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής θα είχε νόημα εάν επρόκειτο να ληφθούν αποφάσεις από τους ηγέτες αφότου οι υπουργοί Εσωτερικών ολοκληρώσουν την εργασία τους.

«Υπάρχει ευτυχώς ήδη ένα υψηλό επίπεδο συμφωνίας μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας που μου δίνει μεγάλη ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις» είπε η καγκελάριος.

Απέναντι στην πρωτόγνωρη κατάσταση με τη μαζική διέλευση χιλιάδων Σύρων από τα Βαλκάνια με προορισμό τη δυτική Ευρώπη, η Γερμανία έχει αναλάβει κεντρική πρωτοβουλία στο πλαίσιο των προσπαθειών επίλυσης της προσφυγικής κρίσης αναστέλλοντας τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ.

Πρακτικά ανοίγει τις πύλες της στους Σύρους που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο, σταματώντας τις επαναπροωθήσεις των προσφύγων στις χώρες πρώτης απογραφής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.
Η κίνηση του Βερολίνου προσθέτει περαιτέρω πίεση στις ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Βρετανίας, οι οποίες χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο 1990 ως νομική βάση για να αρνηθούν να αναλάβουν μερίδιο στην κατανομή των προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική που συρρέουν στην Ευρώπη για να γλιτώσουν τον πόλεμο, την καταστολή και την πείνα.
Οι Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ απηύθυναν την περασμένη εβδομάδα κοινό κάλεσμα για ενιαία απάντηση της Ευρώπης στην προσφυγική κρίση με την εφαρμογή ενιαίου συστήματος χορήγησης ασύλου και την ίση κατανομή των προσφύγων.
Συλλήψεις στην Ουγγαρία για τον θάνατο των προσφύγων στο φορτηγό
Στους 71 οι νεκροί – Στο στόχαστρο κύκλωμα διακινητών
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16:21
Τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τριών Βούλγαρων υπηκόων και ενός Αφγανού, ανακοίνωσε η ουγγρική αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας για το θάνατο-σοκ των 71 προσφύγων στην Αυστρία. Ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του φορτηγού όπου ξεψύχησαν οι πρόσφυγες και οι άλλοι δύο οδηγοί του οχήματος.

Η αστυνομία διενεργεί ταυτόχρονα έρευνες σε σπίτια και έχει λάβει μαρτυρίες από 20 άτομα, ανέφερε η εκπρόσωπος των ουγγρικών Αρχών Βικτόρια Σίζερ-Κόβακς. Ο ένας εκ των συλληφθέντων, Βούλγαρος λιβανικής καταγωγής, φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, ενώ άλλοι δύο συλληφθέντες «είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι οι οδηγοί».

Ο αρχηγός της αυστριακής αστυνομίας δήλωσε την ίδια στιγμή ότι πιστεύεται πως οι συλληφθέντες ανήκουν σε ευρύτερο βουλγαρικό-ουγγρικό δίκτυο διακινητών.

Οι πρόσφυγες που βρήκαν φρικτό θάνατο ήταν πιθανότατα Σύροι. Νεκροί βρέθηκαν 59 άνδρες, 8 γυναίκες και τέσσερα παιδιά. Βρέθηκαν συριακά έγγραφα σε ορισμένες σορούς.

Το φορτηγό, που έφερε ουγγρικές πινακίδες κυκλοφορίας, βρέθηκε την Πέμπτη σε χώρο στάθμευσης εθνικής οδού στην ανατολική Αυστρία, όχι μακριά από τα σύνορα με την Ουγγαρία. Οι σοροί ήταν σε αποσύνθεση και ομάδες έμπειρων ιατροδικαστών εργάστηκαν όλη τη νύχτα ώστε να τις απομακρύνουν από το φορτηγό.

Πλησιάζοντας το φορτηγό, οι αστυνομικοί παρατήρησαν «υγρά από πτώμα σε αποσύνθεση» να ρέουν από το όχημα, ενώ έντονη ήταν η δυσοσμία μόλις άνοιξαν τις πόρτες. Οι μετανάστες είχαν κατά τα φαινόμενα πεθάνει ώρες πριν. Ακόμα και έμπειροι αξιωματικοί της αστυνομίας δήλωσαν συγκλονισμένοι κάνοντας λόγο για «απεχθές έγκλημα».

Το νέο αυτό μακάβριο δράμα με μετανάστες σημειώθηκε ενώ η Ευρώπη προσπαθεί να αντιμετωπίσει μία από τις χειρότερες μεταναστευτικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών. Η νέα αυτή τραγωδία ήλθε στο φως, ενώ η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετείχε σε Σύνοδο Κορυφής στη Βιέννη με τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων που έχουν ζητήσει την υιοθέτηση «σχεδίου δράσης» για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής ροής στην Ευρώπη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση, όμως προσθέτει πως η σύνοδος θα είχε νόημα -υπό την έννοια της επικύρωσης αποφάσεων- όταν ολοκληρωθεί η εντατική προσπάθεια που καταβάλλουν αυτήν τη στιγμή οι υπουργοί Εσωτερικών προς εξεύρεση λύσεων.

Πέραν των 300,000 μεταναστών διέσχισαν τη Μεσόγειο το 2015

Περισσότεροι από 300.000 μετανάστες έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και περισσότεροι από 2.500 έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR).
Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που διέσχισαν τη Μεσόγειο φέτος ξεπερνά πλέον τις 300.000 με περίπου 200.000 από αυτούς να έχουν φθάσει στην Ελλάδα και 110.000 στην Ιταλία”, σε σχέση με 219.000 που ήταν ο συνολικός αριθμός τους το 2014, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της UNCHR Μελίσα Φλέμινγκ.

Εξάλλου, περίπου 2.500 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, είπε η εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει περίπου 200 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ή φέρονται ως αγνοούμενοι ανοικτά της Λιβύης μετά το ναυάγιο, χθες, σκάφους που τους μετέφερε.

Πέρυσι, περίπου 3.500 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους ή αγνοείτο η τύχη τους στη Μεσόγειο, σύμφωνα με την UNCHR.
Πηγή: KYΠΕ

ΕΕ: Απόφαση σταθμός για τα επιδόματα ανέργιας σε μετανάστες

Οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να αρνούνται την καταβολή επιδομάτων ανεργίας σε μετανάστες που προέρχονται από άλλα κράτη-μέλη της Ένωσης.
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αφορά την υπόθεση μιας 25χρονης Ρουμάνας, που μένει με το γιο της στη Γερμανία. Έλαβε το κρατικό επίδομα για το παιδί, οι αρχές όμως δεν της παραχώρησαν επίδομα ανεργίας και ασφάλιση, καθώς θεώρησαν ότι δεν αναζητούσε ενεργά εργασία.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μπαίνει φραγμός στη μετακίνηση μη ενεργών οικονομικά πολιτών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εκμετάλλευση των καλύτερων προνομίων και του κράτους πρόνοιας των πλουσίων χωρών.

Η ετυμηγορία έγινε δεκτή με ικανοποίηση σε Μ. Βρετανία και Γερμανία, που αντιδρούν στον αποκαλούμενο «τουρισμό επιδομάτων».

Η Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι δεν θίγεται η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών εντός της Ένωσης

Για δικαίωση των θέσεων του Ντέιβιντ Κάμερον έκαναν λόγο πηγές της Downing Street, ενώ οι συντηρητικοί προσπαθούν να ανακόψουν τη ραγδαία άνοδο των ευρωσκεπτικιστών του Νάιτζελ Φάρατζ.

Οι μετανάστες που έχουν επιχειρήσει μέχρι στιγμής φέτος να περάσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη έχουν ήδη ξεπεράσει τον συνολικό αριθμό της περσινής χρονιάς, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Πέρυσι, περίπου 3.500 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους ή αγνοείτο η τύχη τους στη Μεσόγειο, σύμφωνα με την UNCHR.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ: Η Λέσβος έπεσε – Μια μεραρχία λαθρομεταναστών κατέλαβε την Μυτιλήνη! ΒΙΝΤΕΟ
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 – 22:19

Ειδήσεις οι οποίες μοιάζουν περισσότερο με πολεμικά ανακοινωθέντα παρά με δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, καταφθάνουν πλέον από τα νησιά του Αιγαίου μας. Ως εκ τούτου και η παράθεση των γεγονότων προσαρμόζεται σε στρατιωτικά δεδομένα.
Σε αυτό το ύφος, παραθέτουμε προς τον Ελληνικό Λαό το τελευταίο χρονικά πολεμικό ανακοινωθέν, το οποίο μεταφέρει την τραγική είδηση: το νησί της Λέσβου έπεσε, η πόλη της Μυτιλήνης κατελήφθη υπό μιας μεραρχίας λαθρομεταναστών!
Πάνω από 13.000 λαθροεισβολείς βρίσκονται ήδη στο νησί, ενώ η υπάρχουσα μεραρχία των λαθρομεταναστών αναμένεται λίαν συντόμως να ενισχυθεί από νέες.
Στον ακήρυχτο, αλλά απολύτως πραγματικό, πόλεμο που μαίνεται στο Αιγαίο, η κυβέρνηση Σύριζα απαντά με την αποστολή του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο δύναται κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως αποβατικό των λαθρομεταναστών, καθώς μεταφέρει τμηματικά την μεραρχία της Λέσβου στον Πειραιά, προς διευκόλυνση καταλήψεως και της υπόλοιπης ελληνικής επικράτειας.
Μακάρι το σενάριο που περιγράφεται ανωτέρω να ήταν φανταστικό. Δυστυχώς, είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες των νησιών του Αιγαίου και σύντομα και οι συμπατριώτες μας του ηπειρωτικού κορμού της χώρας.
«Υπάρχει λύση;», θα ρωτήσει κάποιος. Υπάρχει και ακούγεται από κάθε γωνιά της κατεχόμενης Πατρίδος: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για να ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες!
Σαουδική Αραβία και Κατάρ προωθούν ορδές λαθρομεταναστών στην Ελλάδα
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 – 09:37

Σύμφωνα με Σαουδάραβες και Καταριανούς αξιωματούχους η Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα και η Ελλάδα, αναφερόμενη στους λαθρομετανάστες εισβολείς θα πρέπει να χρησιμοποιεί τον όρο «πρόσφυγες». Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει για αυτές τις δυο πάμπλουτες βαχαμπιστικές-σουνιτικές μοναρχίες της Αραβικής Χερσονήσου είναι πόσους μουσουλμάνους «πρόσφυγες» έχουν δεχθεί να φιλοξενήσουν, μια και συν τοις άλλοις οι αποστάσεις από τις εμπόλεμες ζώνες προς την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ είναι πολύ μικρότερες από ότι αυτές προς την Ευρώπη. Απάντηση: Δεν δέχτηκαν να φιλοξενήσουν κανέναν μουσουλμάνο «πρόσφυγα».
Το Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους όπως έχουμε αναλύσει πολλάκις χρηματοδοτείται και από αυτές τις δυο αδίστακτες μοναρχίες. Η επαγγελματική, πολύπειρη και κοστοβόρα προπαγανδιστική μηχανή των τζιχαντιστών, που ειρήσθω εν παρόδω έχει πρόσβαση σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ της Δύσης, έχει κάνει σαφές ότι το κύμα της λαθρομετανάστευσης προς την Ευρώπη εξυπηρετεί τα σχέδια του Ισλαμικού Κράτους, άρα και τα σχέδια αυτών που το χρηματοδοτούν και αυτών που το έχουν δημιουργήσει. Οι τζιχαντιστές έχουν απέναντι τους, έχουν να αντιμετωπίσουν τον πλήρη ερασιτεχνισμό της ΕΕ τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ασφαλείας. Στην Ελλάδα πέραν αυτής της ερασιτεχνικής αντιμετώπισης προστίθεται και η «ανθρωπιστική» ασχετοσύνη και η ιδεοληψία των επαγγελματιών της Αριστεράς και της ευνουχισμένης και επικίνδυνης πλέον Δεξιάς.
Πίσω από όλα τα τεκταινόμενα σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης κρύβεται ένα καλά οργανωμένο σχέδιο το οποίο συνεπικουρείται από τα σιωνιστικά ΜΜΕ. Τα τουρκοκάναλα της χώρας μας και οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί της ΕΕ στοχεύοντας στο αυτονόητο ανθρώπινο συναίσθημα δείχνουν εικόνες με λαθρομετανάστες, εικόνες που εστιάζουν πάντα σε «μοναχικές» γυναίκες, κατά προτίμηση με ένα κλαίον παιδί στην αγκαλιά και πίσω από συρματοπλέγματα, τα οποία την εμποδίζουν να τρέξει προς την πολυπόθητη «γη της επαγγελίας». Την εικόνα συνοδεύει σχεδόν πάντα και μια σύντομη συνέντευξη ή λεζάντα για τον πατέρα που έχει χάσει την ζωή του στον πόλεμο ή που περιμένει από την άλλη πλευρά του συρματοπλέγματος για να σμίξει η οικογένεια.
Η πραγματικότητα όμως, η ρεαλιστική εικόνα αυτών των δήθεν μεταναστών ή προσφύγων είναι διαφορετική.
Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται κυρίως για ορδές μουσουλμάνων συμμοριτών, οι οποίοι βάσει σχεδίου εποικίζουν την Ευρώπη και βέβαια την πληθυσμιακά γερασμένη Ελλάδα, που τελεί υπό οικονομική κατάρρευση. Με τον ρυθμό που εισβάλλουν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα σε λίγο χρονικό διάστημα οι σημερινοί Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στην ίδια μας την χώρα και ο κοινωνικός ιστός θα διαρραγεί και θα καταστραφεί.
Για την Ελλάδα το πρόβλημα είναι ζωής ή θανάτου και οι πολιτικάντηδες αδυνατούν ή δεν θέλουν να προσεγγίσουν, να αναλύσουν το θέμα και να σχεδιάσουν την λύση του προβλήματος, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η προοπτική της ελληνικής κοινωνίας σε μια εθνικά κυρίαρχη Πατρίδα.
Φόβοι για νέα εκατόμβη νεκρών μεταναστών στη Μεσόγειο

Τουλάχιστον 150 νεκροί εκτιμάται ότι είναι ο απολογισμός νέας ναυτικής τραγωδίας στη Μεσόγειο, όταν μια βάρκα που μετέφερε μετανάστες ναυάγησε δυτικά της Λιβύης.
Αν επιβεβαιωθεί ο αριθμός των θυμάτων, θα πρόκειται για ένα από τα πλέον πολύνεκρα ναυάγια ενός καλοκαιριού το οποίο χαρακτηρίζεται από τις αθρόες μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών από την Ασία και την Βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη.
Μάλιστα, εργαζόμενοι στην λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο ενημέρωσαν την εκπρόσωπο της υπηρεσίας προσφύγων του ΟΗΕ ότι δεν είχαν στη διάθεσή τους αρκετούς σάκους για τις σορούς, συγκριτικά με τον αριθμό πτωμάτων που ανασύρθηκαν.
Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις από την λιβυκή κυβέρνηση, η βάρκα ναυάγησε την Πέμπτη ανοιχτά της πόλης Ζουβάρα, περιοχής που θεωρείται από τα πλέον δημοφιλή σημεία εκκίνησης μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να διασχίσουν την Μεσόγειο.
Πάνω από 300.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν ανάλογο δρομολόγιο φέτος, με τα θύματα και τους αγνοούμενους να ανέρχονται σε τουλάχιστον 2.500.
Συνεχίζεται η διέλευση προσφύγων στα σύνορα Ελλάδας – πΓΔΜ
Σε ήρεμο κλίμα και χωρίς σημαντικά προβλήμτα
Χωρίς σημαντικά προβλήματα πραγματοποιείται η διέλευση προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής.

Μόλις περνούν τα σύνορα, οι πρόσφυγες συρρέουν σε ένα πρόχειρο κέντρο που έχουν δημιουργήσει οι αρχές της ΠΓΔΜ, το οποίο βρίσκεται περίπου 500 μέτρα μετά την ουδέτερη ζώνη.

Εκεί γίνεται η καταγραφή τους και όσοι επιλέγουν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους με τρένο προς τα σύνορα με τη Σερβία, μετακινούνται προς τη σιδηροδρομική γραμμή που απέχει μερικά μέτρα από το κέντρο και επιβιβάζονται σε αμαξοστοιχίες. Όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν με λεωφορεία προχωρούν πεζή ακόμη 500 μέτρα, όπου βρίσκονται λεωφορεία τα οποία τους μεταφέρουν στο Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία.

Η προώθηση των προσφύγων και μεταναστών από σημεία κοντά στην ουδέτερη ζώνη είχε ως αποτέλεσμα να μην εισέρχονται πλέον στην κωμόπολη της Γευγελής και κατ’ επέκταση στον σιδηροδρομικό σταθμό της και στον σταθμό λεωφορείων. Πλέον, οι εικόνες, όπου ακόμη και μερικές χιλιάδες πρόσφυγες συγκεντρωνόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής και στοιβαζόταν σε τρένα, έχουν εκλείψει και ο σταθμός είναι σχεδόν άδειος από επιβάτες.

Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) γνωστοποίησε ότι από τις 8:00 το πρωί της Πέμπτης μέχρι την ίδια ώρα σήμερα, Παρασκευή, καταγράφηκαν 1.289 πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν στο έδαφος της χώρας. Σε αυτούς χορηγήθηκαν άδειες διαμονής 72 ωρών στη χώρα, εντός των οποίων πρέπει να την εγκαταλείψουν.

Συνολικά, από τις 19 Ιουνίου μέχρι και σήμερα οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν εκδώσει 49.283 άδειες τριήμερης διαμονής στη χώρα σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο αριθμός όμως των τελευταίων που εισήλθαν στη χώρα το παραπάνω χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι είναι αρκετά μεγαλύτερος, καθώς μέχρι και πριν από μερικές ημέρες, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων και μαζικών εισροών μεταναστών στο έδαφος της ΠΓΔΜ, πολλοί απ’ αυτούς δεν καταγραφόταν και συνέχιζαν τη διαδρομή τους προς τη Σερβία, επιβιβαζόμενοι στο πρώτο τρένο που εμφανιζόταν στον σταθμό της Γευγελής.

Με μειωμένη ένταση η εισροή από τη Σερβία στην Ουγγαρία

Η ροή των προσφύγων προς τα σύνορα της Σερβίας με την Ουγγαρία έχει μειωθεί αισθητά τις τελευταίες δύο ημέρες.

Την Πέμπτη ξεκίνησαν από το Βελιγράδι 18 λεωφορεία μεταφέροντας 900 πρόσφυγες στη πόλη Σουμπότιτσα, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν, επίσης με λεωφορεία, προς τη συνοριακή πόλη Κάνιζα, απ’ όπου πιθανότατα θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ουγγαρία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ουγγρικής αστυνομίας, την Πέμπτη εισήλθαν στη χώρα 2.410 μετανάστες από τη Συρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, 800 λιγότεροι απ’ ό,τι την προηγούμενη ημέρα.

Τα δρακόντεια μέτρα φύλαξης των συνόρων, η ανύψωση του μεταλλικού φράχτη, αλλά κυρίως η καταγραφή των προσφύγων από τις ουγγρικές αρχές με τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει προβληματίσει τους μετανάστες που επιθυμούν να φτάσουν σε κάποια χώρα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Ο 34χρονος Τάρεκ από τη Συρία, νοσοκομειακός βοηθός στο επάγγελμα, βρίσκεται στο Βελιγράδι με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, από την περασμένη Δευτέρα. Κοιμούνται σ ένα πάρκο απέναντι από τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το όνειρό τους είναι να φτάσουν στη Γερμανία.

«Μάθαμε ότι η Γερμανία θα δεχθεί πρόσφυγες από τη Συρία και χαρήκαμε, ωστόσο μας προβληματίζει το γεγονός ότι οι Ούγγροι παίρνουν τα δαχτυλικά μας αποτυπώματα και δεν αποφασίζουμε να περάσουμε. Ακόμη δεν αποφασίσαμε τι θα κάνουμε, ίσως παρατείνουμε την παραμονή μας στη Σερβία ή θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στη Γερμανία μέσω άλλης χώρας» αναφέρει.

Οι πρόσφυγες αρνούνται να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα στην Ουγγαρία, διότι γνωρίζουν ότι με την καταγραφή και την ταυτοποίηση τους σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμη και να φτάσουν στη χώρα που επιθυμούν, μπορεί να συλληφθούν και τότε θα απελαθούν στη χώρα που έχουν καταγραφεί, όπως προβλέπεται από τη συνθήκη Δουβλίνο III.

Προκειμένου να αποφύγουν την καταγραφή, κάποιοι αποφασίζουν να παραμείνουν στη Σερβία, περιμένοντας να χαλαρώσουν τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στην Ουγγαρία, κάποιοι άλλοι διακινδυνεύουν να περάσουν από αφύλαχτα σημεία και κάποιοι αναζητούν νέες οδούς από άλλες χώρες, όπως η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Κροατία.
Φόβοι για νέα εκατόμβη στη Μεσόγειο
Σκάφος με μετανάστες βυθίστηκε χθες στα ανοιχτά της Λιβύης, γεννώντας φόβους για μια νέα εκατόμβη νεκρών στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σκάφος επέβαιναν «αρκετές εκατοντάδες» άνθρωποι προερχόμενοι από την υποσαχάρια Αφρική, το Πακιστάν, τη Συρία, το Μαρόκο και το Μπαγκλαντές, οι περισσότεροι από τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι ίσως να έχουν χάσει τη ζωή τους.
«Περίπου 100 άτομα επιβίωσαν», δήλωνε χθες το βράδυ αξιωματούχος της Λιβύης, ενώ η ιταλικής ακτοφυλακή από την πλευρά της δεν ήταν σε θέση αρχικά να επιβεβαιώσει την είδηση του ναυαγίου.
Συνολικά, περισσότεροι από 2.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο 2015, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη με πλεούμενο, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για ολόκληρο το 2014 είχε αγγίξει τις 3.279, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ).
Παράλληλα, χθες το βράδυ έφτασε στο λιμάνι του Παλέρμο της Σικελίας το πλοίο «Poseidon» του σουηδικού Πολεμικού Ναυτικού, με τα φέρετρα των 51 μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία μέσα σε αμπάρι αλιευτικού.
Από την πλευρά τους, οι Αρχές της Ιταλίας υποστηρίζουν ότι μέσα σε ένα 24ωρο έσωσαν συνολικά πάνω από 3.000 μετανάστες που κινδύνευαν να πνιγούν, ενώ εκτιμούν ότι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι πιθανό να έχουν φτάσει στην Ιταλία άλλοι 20.000 άνθρωποι από την Αφρική.
ΟΗΕ: «Με σεβασμό και ανθρωπιά η αντιμετώπιση των μεταναστών»
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015, 06:52
Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα προκειμένου να επιλυθεί η μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, τόνισε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν, ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή μιας συνόδου για το θέμα αυτό στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο γ.γ. του ΟΗΕ δηλώνει «τρομαγμένος και θλιμμένος από τον θάνατο προσφύγων και μεταναστών» στις περιοχές αυτές.

Ο Μπαν-Κι Μουν αναφερόταν στην ανακάλυψη 71 πτωμάτων -πιθανότατα προσφύγων από τη Συρία- μέσα σε ένα φορτηγό-ψυγείο στην Αυστρία και στο ναυάγιο που σημειώθηκε την Πέμπτη στα ανοιχτά της Λιβύης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 76 άνθρωποι ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ιταλία. Με την ευκαιρία αυτή, ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί μια σύνοδος για το μεταναστευτικό ζήτημα στις 30 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

«Απευθύνω έκκληση σε όλες τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις, να παράσχουν συνολικές λύσεις, να αναπτύξουν νόμιμα και ασφαλή κανάλια μετανάστευσης και να εκτελούν με ανθρωπιά, με συμπόνια και με σεβασμό τις διεθνείς υποχρεώσεις τους», πρόσθεσε.

«Όταν εξετάζουν αιτήματα χορήγησης ασύλου οι χώρες δεν πρέπει να κάνουν διακρίσεις με βάση τη θρησκεία ή την καταγωγή και δεν μπορούν επιπροσθέτως να αναγκάζουν τους ανθρώπους να επιστρέφουν στις περιοχές από τις οποίες έφυγαν, εάν υπάρχει κίνδυνος να διωχθούν ή να δεχτούν επιθέσεις. Δεν πρόκειται μόνο για ένα θέμα διεθνούς δικαίου, είναι και το καθήκον μας ως ανθρώπων», κατέληξε.
Επεισοδιακή καταδίωξη δουλεμπορικού ανοιχτά της Σύμης, νεκρός ένας ανήλικος
Υπάρχουν πληροφορίες για ανταλλαγή πυροβολισμών. Ερευνώνται τα αίτια του θανάτου του ανήλικου. Τραυματίες ο φερόμενος ως διακινητής και ένας λιμενικός.
Σάββατο 29 Αυγούστου
Επεισοδιακή καταδίωξη δουλεμπορικού σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε το μεσημέρι ανοιχτά της Σύμης. Στο σκάφος βρέθηκε το πτώμα ενός 15χρονου μετανάστη, χωρίς να είναι ακόμα γνωστά τα αίτια του θανάτου του, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για ανταλλαγή πυρών μεταξύ διακινητών και ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, το περιστατικό άρχισε όταν το ύποπτο σκάφος δε σταμάτησε για έλεγχο μετά από σήμα ανδρών της Frontex. Μετά από καταδίωξη, λιμενικοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο και εκείνη τη στιγμή ο φερόμενος ως διακινητής χτύπησε έναν από αυτούς με γκλοπ. Ακολούθησε πάλη, κατά την οποία ο δράστης συνελήφθη.

Κατά τον έλεγχο του σκάφους, οι λιμενικοί εντόπισαν μεγάλο αριθμό μεταναστών στο αμπάρι, μεταξύ των οποίων βρέθηκε και η σορός του ανήλικου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα για τον τρόπο με τον οποίο επήλθε ο θάνατος του 15χρονου ερευνώνται.
ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>