«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μια μικρή περίληψη από το οικογενειακό πορτρέτο του Αλέξη Τσίπρα

Alexis Tsipras and his wife Peristera Baziana

Μπέτυ Μπαζιάνα, η Σιδηρά Κυρία του Τσίπρα στο Paris Match
«Μπέτυ, η Σιδηρά Κυρία του Τσίπρα» είναι ο τίτλος του Γαλλικού περιοδικού Paris Match, για την σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η δημοσιογράφος Marie-Pierre Gröndahl που υπογράφει το θέμα ξεκινά υπενθυμίζοντας τα όσα είχε πει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 17 Ιουνίου στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ: «Αν υποκύψω στις απαιτήσεις των δανειστών, η γυναίκα μου θα με παρατήσει. Δεν τολμώ να την απογοητεύσω, δεδομένου ότι είναι πιο αριστερή από εμένα» και προσθέτει «Έμεινε η Μπέτυ δίπλα στον σύντροφό της ή εγκατέλειψε το σπίτι; Κανείς δεν ξέρει».

 

 

 

Σύμφωνα με το περιοδικό η 41χρονη Μπέτυ Μπαζιάνα παραμένει κενό γράμμα για τους πολιτικούς αναλυτές. Όπως πάντα. «Αυτή η όμορφη μελαχρινή, μια μηχανολόγος μηχανικός και μητέρα δυο αγοριών, αποφεύγει την έκθεση στη δημοσιότητα και αφήνει τον Αλέξη, τον εφηβικό της έρωτα, να παίρνει πάνω του όλα τα φώτα».

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ 3

«Η Περιστέρα (το όνομά της στα Ελληνικά), Μπέτυ για τον σύντροφό της, θα μπορούσε να περάσει αυτές τις μέρες χωρίς να πει μια λέξη. Επειδή για αυτή την ακτιβίστρια που μεγάλωσε στην Καρδίτσα, μια περιοχή σημαντική για την Αριστερά και σε μια αφοσιωμένη οικογένεια, το να βιώσει αυτή τη βίαιη στροφή ενορχηστρωμένη από τον σύντροφό της θα πρέπει να ήταν σπαρακτικό».

Το Paris Match θυμίζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που «πήγαν περίπατο», για την ελπίδα που έρχεται και όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Η «Κόκκινη Μπέτυ», αυτό είναι το παρατσούκλι που της έχει αποδώσει ο ξένος Τύπος, έζησε περήφανα το «Όχι» στο δημοψήφισμα αλλά λίγες μέρες μετά είδε τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από 17 ώρες διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής και αφού τον «σταύρωσαν» οι «εταίροι», να αποδέχεται σκληρότερους όρους για τη διάσωση της Ελλάδας.

Greece's Prime Minister Alexis Tsipras, right, arrives with his partner Peristera (Betty) Baziana at Maximos Mansion in Athens, Sunday, July 5, 2015. Three opinion polls carried out during Greece's bailout referendum, which could affect the country's future in the eurozone, indicate the "no" vote will win. Tsipras called Sunday's referendum last weekend, urging voters to reject creditor reform proposals. (AP Photo/Angelos Christofilopoulos)

Η γνωριμία του πρώτου ζευγαριού της χώρας

«Ο Αλέξης και η Περιστέρα γνωρίστηκαν στο σχολείο των Αμπελοκήπων όπου ήταν μαθητές το 1987. Ήταν 13 ετών. Εκείνος, με μακριά μαλλιά, όμορφος, προερχόμενος από μεσοαστική οικογένεια, ήταν παθιασμένος με το βόλεϊ και με το ποδόσφαιρο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι Παναθηναϊκός, το γήπεδο του οποίου είναι λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι των γονιών του. Η Περιστέρα, ήδη από τα χρόνια του Λυκείου πολιτικοποιημένη στο ΚΚΕ. Όταν εκείνος τραυματίστηκε στο γόνατο και έπρεπε να εγκαταλείψει το βόλεϊ, εκείνη του πρότεινε να την ακολουθήσει στο ΚΚΕ. Και δέχτηκε. Το 1990, οι δυο ερωτευμένοι νέοι συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις. Μετά από ένα τραυματισμό του στο γόνατο ο Τσίπρας έπρεπε να εγκαταλείψει το άθλημα. Εκείνη του ζήτησε να ενταχθεί στην οργάνωση στο πλευρό της. Εκείνος συμφώνησε. Το 1990, οι δύο εραστές συμμετείχαν στη μαθητική εξέγερση που κράτησε τρεις μήνες».

Alexis Tsipras, leader of Greece's Syriza left-wing party, followed by his partner Peristera (Betty) Baziana, greets his  supporters outside Syriza's headquarters in Athens, Sunday, Jan. 25, 2015. A triumphant Alexis Tsipras told Greeks that his radical left Syriza party's win in Sunday's early general election meant an end to austerity and humiliation and that the country's regular and often fraught debt inspections were a thing of the past. "Today the Greek people have made history. Hope has made history," Tsipras said in his victory speech at a conference hall in central Athens. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Το περιοδικό στη συνέχεια κάνει λόγο για τον χαρακτήρα της Πρώτης Κυρίας: «Μπορεί η Περιστέρα να προτιμά τη σκιά αλλά έχει και έναν μειλίχιο χαρακτήρα. Και οι δυο πέρασαν στο πανεπιστήμιο, εκείνος στην Αθήνα εκείνη στην Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της διατριβής της δεν δίστασε να εναντιωθεί στον καθηγητή της Δημήτρη Λυμπερόπουλο, ο οποίος την κατηγόρησε για κλοπή δεδομένων. Η Μπαζιάνα πήρε το ρίσκο να τον μηνύσει. Την υπερασπίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μετά από πέντε χρόνια δικαστικής μάχης, κέρδισε. Οι φίλοι της την περιγράφουν ως μαχητική, αποφασιστική και δυναμική. Η άνοδος του Αλέξη, που εγκατέλειψε πολύ νωρίς οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα για την πολιτική, δεν εμπόδισε τη σχέση του ζευγαριού. Χωρίς να παντρευτούν και οι δυο βαθιά άθεοι προτίμησαν τον νόμο του 2009 και το σύμφωνο συμβίωσης».

Περιστέρα ή Μπέτυ, σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα 1

«Μένουν στην οδό Αρμονίας 74 στην Κυψέλη, στον έβδομο όροφο μιας πολυκατοικίας. Μοιράζονται τις ίδιες ιδέες και τα ίδια καθήκοντα. Όχι γραβάτα για εκείνον, όχι make up ή φανταχτερά φορέματα για εκείνη. Μοιράζονται επίσης και τα ίδια γούστα στις γεύσεις: δείπνο στο σπίτι με φίλους, ελληνική και λάτιν μουσική, διακοπές στην Αίγινα, όχι κοσμικότητες».

Peristera (Betty) Baziana, left, partner of Greece's Prime Minister Alexis Tsipras, attends the swearing in ceremony at the first convention of Parliament since the Jan. 25 elections in Athens on Thursday, Feb. 5, 2015. Non Greek Orthodox lawmakers were sworn in with a secular, or Muslim version of the oath. Jittery investors dumped Greek shares Thursday after the European Central Bank tightened the screws on the country's banking system, piling pressure on the new anti-austerity government to seek a compromise with bailout creditors. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

«Οι δυο γιοι τους, ο Παύλος και ο Ορφέας – Ερνέστο (από το είδωλο του Αλέξη, Τσε Γκεβάρα, το πορτρέτο του οποίου βρίσκεται στο γραφείο του), 5 και 3 ετών, δεν έχουν βαπτιστεί».

Το περιοδικό θυμάται την πρώτη του πρόσκληση στο Προεδρικό Μέγαρο. «Ο νεοφώτιστος βουλευτής φτάνει χωρίς τη σύντροφό του αλλά συνοδευόμενος από μια κοπέλα με καταγωγή από τη Σιέρα Λεόνε για να προκαλέσει τη συζήτηση για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα. Ήταν ιδέα της Μπέτυς».

Περιστέρα

Τίποτα δεν έχει αλλάξει παρά την πρωθυπουργοποίηση του Αλέξη

«Από τότε που έγινε πρωθυπουργός, δεν τον έχει συνοδεύσει σε επίσημο ταξίδι. Εκτός από τη Μόσχα, τον περασμένο Απρίλιο, όπου υπέκυψε στον πειρασμό μιας selfie στην Κόκκινη Πλατεία. Η Πρώτη Κυρία της Ελλάδας, την οποία η Vogue προσπάθησε να “ντύσει” πιο κομψά, εξασφαλίζει την ιδιωτικότητά της ακόμη κι αν χρειαστεί να επιτεθεί σε παπαράτσι. “Δεν κάνετε ένα τίμιο επάγγελμα” είπε σε έναν, κάποια μέρα, στην παραλία».

«Αυτή η εβδομάδα είναι και πάλι καθοριστική για την Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει πολέμιους μέσα στο κόμμα του. Ο μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησής του στις 17 Ιουνίου, δεν του εξασφαλίζει ηρεμία στο εσωτερικό. Η παραίτησή του δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Περιστέρα ή Μπέτυ, σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα - 3

«Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της πριν μερικά χρόνια, η Περιστέρα Μπαζιάνα είχε πει για τον σύντροφό της: Νομίζω πως θα το πάει όσο πιο μακριά μπορεί χωρίς να βάλει νερό στο κρασί του. Στην Αριστερά, η δύναμη είναι η ευθύνη. Δεν προσφέρει κανένα όφελος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί κάποτε η εξουσία μπορεί να τελειώσει».
http://www.huffingtonpost.gr/
………………………………..
Réfractaire aux concessions, la compagne du Premier ministre grec est son intransigeante conscience de gauche. Discrète sur la scène publique, Betty – Peristera Batziana de son vrai nom – exerce une infuence importante sur Alexis Tsipras. Depuis leur rencontre au collège, elle a toujours été la plus engagée des deux. La plus radicale aussi.

« Si je cède aux exigences des créanciers, ma femme me quittera », aurait confié Alexis Tsipras à François Hollande le 17 juin dernier. « Je n’ose pas la décevoir, d’autant plus qu’elle est bien plus à gauche que moi », aurait-il ajouté. Cet aveu de « l’homme qui fait trembler l’Europe », le président français l’a aussitôt éventé. Betty est-elle restée aux côtés de son compagnon ou a-t-elle claqué la porte du domicile ? Impossible de le savoir. Depuis la plus stupéfiante volte-face des annales politiques contemporaines, Peristera « Betty » Batziana, 41 ans, se tait. Comme avant. Comme toujours. Cette jeune femme brune au joli visage ovale, ingénieur en informatique et mère de deux garçons, fuit toute exposition médiatique, laissant Alexis, son amour de jeunesse, prendre toute la lumière.

A lire aussi: malgré la crise, les touristes affluent en Grèce

Diffcile de croire que « Colombe » (son prénom en grec), « Betty » pour son compagnon, ait pu traverser ces vertigineuses semaines sans piper mot. Car pour cette militante qui a grandi à Karditsa, au coeur d’une région très marquée à gauche, et dans une famille engagée, assister au revirement brutal orchestré par son compagnon a dû tenir du crève-coeur. « Nous assumerons la responsabilité de dire un non massif à la poursuite de politiques catastrophiques pour le pays », martelait Alexis Tsipras pendant toute la campagne des législatives, remportées presque à la majorité absolue, à deux sièges près, en janvier 2015. Le slogan de son parti, Syriza (un acronyme qui signife « coalition de la gauche radicale »), en disait long : « L’espoir est en route. » Au catalogue des promesses, la hausse des retraites, la création de 300 000 emplois, la gratuité des soins pour tous… Le paradis, en somme, pour un Etat plongé en enfer depuis cinq ans. Mais un anathème pour les autres membres de l’Union européenne, infexibles sur les réformes à effectuer en échange de la poursuite du programme d’aide fnancière.

Le triomphe du « non » au référendum de juin, « Betty la Rouge », comme la surnomme une partie de la presse anglosaxonne, l’a sûrement vécu avec fierté. Mais l’apothéose fut brève. Sept jours plus tard, après dix-sept heures de négociations houleuses, « crucifié » par ses pairs, selon le mot d’un témoin, le dirigeant d’Athènes acceptait des conditions infiniment plus dures pour garantir le sauvetage de son pays. Une mise sous tutelle bien pire que la surveillance exercée avant son arrivée par l’exécrée troïka (les représentants de l’Union européenne, de la BCE de Francfort et du FMI). Pourquoi ce revirement ? « Dès le lendemain du référendum, Tsipras a compris qu’une sortie de la zone euro, un “Grexit”, achèverait le pays, qui serait précipité dans un chaos meurtrier. Une vérité inacceptable pour lui jusque-là », estime un expert de Bruxelles.
Peristera milite déjà dans un syndicat de lycéens et au sein du KKE, le Parti communiste grec

Si Betty Batziana ne s’est pas exprimée publiquement, l’une de ses très proches amies (et ancienne avocate), la présidente du Parlement, Zoé Konstantopoulou, l’a vigoureusement fait. Elle s’est abstenue de voter en faveur du plan européen, comme 38 autres députés de Syriza. De toute façon, ces derniers temps, le couple n’a pas dû avoir beaucoup d’occasions de se voir. « A peine descendu de l’avion, il part directement au Parlement. Il n’a même pas le temps de voir ses enfants. Il ne mange pas. Il ne dort pas. Tout le poids du pays est retombé sur ses épaules », déplore Aristi Tsipras, 73 ans, la mère du Premier ministre, dans une interview au magazine « Parapolitika », le 18 juillet. L’inquiétude maternelle se justife : pendant la semaine qui a séparé le référendum du sommet de Bruxelles, le dirigeant présentait les signes extérieurs d’une infection virale, reflétant son épuisement. Mais l’union « libre » de Peristera et d’Alexis, de l’avis de leurs proches, est solide. Et peut résister à ce tumulte.

Ils se rencontrent au collège Ampelokipoi en 1987. Ils ont 13 ans. Lui, les cheveux longs, beau gosse, issu d’une famille de la moyenne bourgeoisie, se passionne pour le volley et surtout pour le foot. Alexis Tsipras soutient le Panathinaïkos, club d’Athènes dont le stade se trouve à quelques minutes à pied de la maison de ses parents. Peristera milite déjà dans un syndicat de lycéens et au sein du KKE, le Parti communiste grec. Blessé au genou, Tsipras doit abandonner le sport. Elle lui propose de rejoindre l’organisation à ses côtés. Il accepte. En 1990, les deux amoureux participent à une révolte étudiante qui fera plier le gouvernement de l’époque après trois mois d’éruptions. « Nous voulons décider par nous-mêmes si nous pouvons manquer les cours », revendique Alexis Tsipras, délégué de son lycée, lors d’une interview à la télévision.
Alexis Tsipras et Betty partagent les tâches, cultivent les mêmes rébellions

Si Peristera préfère l’ombre, elle a aussi un sacré caractère. Tous deux poursuivent des études supérieures d’ingénieur, lui à Athènes, elle à Patras, la troisième université du pays. Pendant son année de thèse, elle n’hésite pas à s’opposer à son professeur, Dimitrios Lyberopoulos, qui l’accuse d’avoir volé des données. Peristera Batziana prend le risque de le poursuivre en justice. Défendue par Zoé Konstantopoulou, elle gagne son procès après cinq ans de procédure et décroche sa thèse. Ses amis la décrivent comme « une militante, volontaire et dynamique ». L’ascension d’Alexis, qui abandonne très vite toute activité professionnelle pour se consacrer exclusivement à la politique, n’empêche pas le couple de s’installer dans la durée. Sans toutefois passer par la case mariage, théoriquement obligatoire dans ce pays sous forte infuence de l’Eglise orthodoxe. L’un et l’autre sont profondément athées et profteront de la loi de 2009, autorisant les unions civiles, pour devenir offciellement des « compagnons ».
RTX1J3VH
Derrière son compagnon, le soir du référendum. Betty refuse le titre de première dame. © REUTERS/Alkis Konstantinidis

Ensemble, ils emménagent à Athènes, au 74, rue de l’Harmonie, dans le quartier populaire de Kypseli, au septième étage d’un immeuble au bord d’un terrain vague. Ils partagent les tâches, cultivent les mêmes rébellions – pas de cravate pour lui, pas de maquillage ni de robes chics pour elle –, et ont des goûts identiques : dîners à la maison avec des amis, musique grecque et latina, vacances modestes sur l’île toute proche d’Egine, pas de mondanités. Leurs deux fils, Pavlos et Orpheas-Ernesto (un hommage au « Che », idole d’Alexis qui a longtemps affiché sa photo dans son bureau de député), 5 ans et 3 ans aujourd’hui, ne sont pas baptisés. Après la candidature d’Alexis aux municipales de 2006, qui l’a rendu célèbre, puis son élection à la Vouli, le Parlement grec, en 2009, lui et Betty ne dérogent pas à leurs principes. Lors de sa première invitation au palais présidentiel, le député néophyte arrive sans sa compagne, mais aux côtés d’une jeune femme née en Sierra Leone pour évoquer le sort des immigrés en Grèce. C’était une idée de Betty.

Depuis qu’il est Premier ministre, elle ne l’a accompagné dans aucun déplacement officiel. Sauf à Moscou, en avril, où elle a cédé à la tentation d’un selfie sur la place Rouge. La First Lady grecque, que le magazine « Vogue » a essayé en vain de « rhabiller » plus élégamment, veille à leur intimité, quitte à voler dans les plumes des paparazzis : « Vous ne faites pas un métier honnête », lâche-t-elle un jour à l’un d’eux sur une plage. Pendant cette semaine une fois de plus décisive pour la Grèce, Alexis Tsipras doit faire face à d’autres frondeurs au sein de son parti. Le léger remaniement de son gouvernement, le 17 juillet, ne suffra peut-être pas à lui assurer la paix sur le front domestique. Sa démission ne peut être exclue, même s’il ne l’a pas évoquée en public. Dans un des rares entretiens que Peristera Batziana a accordés à la presse, il y a quelques années, elle lâchait ces phrases prémonitoires au sujet de son compagnon : « Je pense qu’il ira jusqu’où il peut aller sans mettre de l’eau dans son vin. Pour la gauche, le pouvoir n’est que responsabilité. Il n’apporte aucun avantage. Avançons en pleine conscience car, à un certain moment, le pouvoir se terminera. »
http://www.parismatch.com/Actu/Economie/Crise-grecque-Betty-la-dame-de-fer-de-Tsipras-803928

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>