«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεκέμβρης ’44. Το μεγάλο δώρο των Άγγλων.

Η παράδοση των όπλων ήταν και θα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα για έναν περήφανο λαό.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης Νέα Υόρκη Νοέμβριος 2005

«Ο Λίβανος ήταν τα προξενειά, η Καζέρτα τα αρραβωνιάσματα και η Βάρκιζα τα παντρολογήματα με την αντεπανάσταση και κουμπάρους τους Άγγλους και τους Αμερικανούς». Άρης Βελουχιώτης.

Με την επιτυχημένη αυτή παρομοίωση, δυό μέρες πριν από το θάνατό του, ο Άρης Βελουχιώτης ζωγράφισε στους λιγοστούς συντρόφους που τον ακολουθούσαν στο κυνηγητό που είχαν εξαπολύσει εναντίον του ο στρατός, οι Άγγλοι και οι παρακρατικές συμμορίες της δεξιάς, την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Ελλάδα μετά από τα λάθη της ηγεσίας του ΚΚΕ και την Συμφωνία της Βάρκιζας.

Κι είναι η αλήθεια πως ακριβώς έτσι έγιναν τα πράγματα, με την διπλωματική οδό που χάραξαν οι Άγγλοι και φυσικά με την βοήθεια και συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης του Καϊρου και της ελληνικής αντίδρασης. Έτσι οδηγηθήκαμε στην σύγκρουση του Δεκέμβρη και κατ’ επέκταση στον Εμφύλιο.

 

 

Πέρασαν εξήντα ένα χρόνια από κείνο τον Δεκέμβρη του ’44 που έμεινε στην ιστορία της χώρας μας με το τραγικό όνομα «ματωμένος Δεκέμβρης». Ήταν ο Δεκέμβρης που μπροστά του ακόμη κι αυτή η Ιστορία σταμάτησε και γονάτισε. Πολλά έχουν γραφτεί από τότε και πολλές γνώμες έχουν διατυπωθεί. Για μια ακόμη φορά οι ευθύνες έπεσαν στην Αριστερή παράταξη και στο ΚΚΕ. Αν έπρεπε να οδηγηθεί στην Δεκεμβριανή σύγκρουση, αν έπρεπε να την αποφύγει, αν κατάλαβε την παγίδα των Άγγλων, αν μπορούσε να την αποφύγει ή αν η ίδια την προκάλεσε.

Ο ιστορικός Τάσος Βουρνάς στην πεντάτομη « Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας » γράφει. «…Το πολιτικό έδαφος της Ελλάδας, υπονομευμένο από τους Άγγλους, κλυδωνιζόταν επικίνδυνα και ολοένα τα πράγματα σπρώχνονταν προς την κατεύθυνση που είχαν καθωρίσει με μαθηματική ακρίβεια οι Άγγλοι. Την εμφύλια σύγκρουση…».

Ο Τάσος Βουρνάς στο έργο του αυτό, διατυπώνει μιάν αλήθεια. Μιάν αλήθεια, που πλέον μετά από τόσα χρόνια έχει αποδειχτεί και ιστορικά. Κάτι που κανείς σήμερα δεν μπορεί να αρνηθεί. Οι Άγγλοι οργάνωσαν τον Δεκέμβρη και τον Εμφύλιο και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια, όπως πολύ σωστά αναφέρει. Όμως και ο ηγέτης του τότε Αγροτικού Κόμματος, Κώστας Γαβριηλίδης, στο ανέκδοτο ημερολόγιό του γράφει. «…Υπάρχουν σήμερα αρκετοί που υποστηρίζουν πως η αντίσταση του Δεκέμβρη δεν έπρεπε να γίνει και πως η καθοδήγηση του εαμικού κινήματος έπεσε στην παγίδα που της έστησε η αντίδραση. Μιά τέτοια θέση είναι εσφαλμένη και επιπόλαια. Αν εξετάσουμε τα βαθύτερα αίτια της σύγκρουσης, θα δούμε πως αυτή ήταν αναπόφευκτη…»

Έχει δίκιο απόλυτα ο Κώστας Γαβριηλίδης. Η Αντίσταση ήταν αδύνατο να αποφύγει την σύγκρουση. Τα αίτιά της, όπως θα δούμε, ήσαν πολύ βαθύτερα. Και τα πάντα είχαν προετοιμαστεί με την γνωστή διπλωματική αγγλική μαεστρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η γνώμη των Άγγλων προοδευτικών δεν ήταν διαφορετική. Γνώστες της αγγλικής πολιτικής την γνώριζαν πάρα πολύ καλά, όπως γνώριζαν και τις παγίδες της. Το εβδομαδιαίο αγγλικό περιοδικό «New Statement Nations”στις 27 Μαϊου του 1949 έγραφε «…Ολόκληρη η ελληνική πολιτική, αρχίζοντας από τα τέλη του 1944, ίσως και νωρίτερα ξεκινά από το αναμφισβήτητο γεγονός της αγγλικής και αμερικανικής επέμβασης…»

Η επέμβαση των Άγγλων στα εσωτερικά της Ελλάδας ξεκινά σαν αναμφισβήτητο γεγονός. Το γνωρίζουν όλοι. Μόνο η Αντίσταση δεν μπόρεσε να το καταλάβει; Είναι ένα ιστορικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι ο Δεκέμβρης και κατ΄επέκταση ο Εμφύλιος είχαν δρομολογηθεί πολύ πιό πρίν από την έκρηξή τους.

Όταν το Νοέμβριο του ’42 η ομάδα των σαμπορέρς του Έντυ Μάγερς έπεσε στα ελληνικά βουνά δεν είχαν την παραμικρή ιδέα τι ακριβώς ήταν η Ελληνική Αντίσταση. Πίστευαν πως κάποιες ανοργάνωτες μικροομάδες πατριωτών απλά ενοχλούσαν τον καταχτητή. Όταν όμως διαπίστωσαν ποιός ήτανε ο ΕΛΑΣ άρχισαν να καταστρώνουν τα σχέδιά τους. Κι ενώ το έργο τους υποτίθεται τελείωσε με την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου οι Άγγλοι όχι μόνο δεν έφυγαν, όπως ήταν σχεδιασμένο, αλλά παρέμειναν στα ελληνικά βουνά και άρχισαν να καταστρώνουν το καταχθόνιο σχέδιό τους. Δυστυχώς η ηγεσία της Αριστεράς δεν μπόρεσε να καταλάβει τα σχέδια των Άγγλων. Μόνο ο Άρης Βελουχιώτης μπόρεσε να προβλέψει τι θα μπορούσαν να κάμουν οι Άγγλοι και στις 22 Σεπτεμβρίου του ’43 έγραφε στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

«Οι Άγγλοι θα επιβάλουν ένα φασιστικό καθεστώς με άλλο όνομα αν τους αφήσουμε να επικρατήσουν…» Δυστυχώς το ΚΚΕ δεν τον άκουσε κι αφέθηκε να παίζει το παιγνίδι τους. Η αντίστροφη μέτρηση είχε πλέον αρχίσει.

Το πρώτο χτύπημα θα δοθεί διά στόματος του πρωθυπουργού της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου στο Συνέδρειο του Λιβάνου. Ο Παπανδρέου θα κατηγορίσει την αντιπροσωπεία της Εθνικής Αντίστασης σαν δολοφόνους του ελληνικού λαού. Θα τους καταλογίσει μιά ανύπαρκτη τρομοκρατία στην ύπαιθρο όταν αυτή η ύπαιθρος με τις θυσίες του ΕΛΑΣ απολάμβανε την ελευθερία της και τα πρωτοποριακά γιά την εποχή εκείνη προνόμια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Λαϊκής Δικαιοσύνης. Και θα αφήσει τους αντιπροσώπους της Αντίστασης αιχμάλωτους στα χέρια των Άγγλων να φέρονται από πόλη σε πόλη με το στίγμα των δολοφόνων.

Ποιός ήταν όμως τότε ο Παπανδρέου; Τον Απρίλη του ’44 όταν ο Παπανδρέου βρισκόταν ακόμη στην Αθήνα με γράμμα του στον Άγγλο Πρεσβευτή στην ελληνική κυβέρνηση του Καϊρου, Λήπερ ανέλυε ποιά θα έπρεπε να ήταν η αγγλική πολιτική γιά να εξοντοθεί το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ. Ο Λήπερ έκπληκτος διαβλέπει στην επιστολή αυτή τον πολιτικό που επιζητούσαν οι Άγγλοι γιά το παιγνίδι τους στην Ελλάδα. Τον καλεί λοιπόν στο Κάϊρο και παραμερίζοντας τους πάντες τον χρίζει πρωθυπουργό. Κάτω από την καθοδήγηση του Λήπερ ο Παπανδρέου στο Συνέδρειο του Λιβάνου θα παίξει το θέατρο της Εθνικής Ενότητας. Μαζύ με τους Άγγλους θα αγωνιστεί να φέρει στην Ελλάδα μαζί με την απελευθέρωση της χώρας και τον θρόνο των Γλύξμπουργκ. Έναν θρόνο που μετά από 21 χρόνια, κυριολεχτικά θα τον πετάξει από την θέση του εκλεγμένου Πρωθυπουργού.

Κάτω από αυτές τις πιέσεις οι αντιπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης θα αναγκαστούν να υπογράψουν το Συμβόλαιο του Λιβάνου. Ο γκρεμός κάτω από τα πόδια των αντιστασιακών έχει αρχίσει να ανοίγει. Στις 26 Σεπτεμβρίου του ’44 στην Καζέρτα της Ιταλίας υπογραφόταν η Συμφωνία με την οποία η Αντίσταση γνωρίζει την δεύτερη ήττα της μετά τον Λίβανο.

«…Πήραμε τις θέσεις μας γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι, εμείς ( Σαράφης, ο στρατηγός Μάντακας, ο συν/χης Παπασταματιάδης) ο ταγματάρχης Μπέης-Αντωνόπουλος του ΕΔΕΣ ο στρατηγός Σκόμπυ, ο επιτελάρχης του, τρεις Άγγλοι ταξίαρχοι και ο ταγματάρχης Μάθιους σαν διερμηνέας…» γράφει ο Στεφ. Σαράφης στο βιβλίο του « Ο ΕΛΑΣ »

Εκεί, στο μεγάλο τραπέζι, όπως το αναφέρει ο Σαράφης, οι εκπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης πούλησαν στους Άγγλους τα όνειρα και τις ελπίδες του ελληνικού λαού. Του λαού γιά τον οποίο τρία χρόνια πολέμησαν τον καταχτητή πάνω στα ελληνικά βουνά.

Το πρώτο άρθρο της Συμφωνίας ανέφερε.

« Όλαι αι ανταρτικαί ομάδες αι δρώσαι εν Ελλάδι τίθεντε υπό τας διαταγάς της Κυβερνήσεως Εθνικής Ενότητος…»

Δηλαδή ο Παπανδρέου θα αναλάμβανε την διοίκηση όλων των ανταρτών. Όμως το αμέσως επόμενο δεύτερο άρθρο της Συμφωνίας φανέρωνε την παγίδα των Άγγλων.

«Η Ελληνική Κυβέρνησις θέτει τας δυνάμεις ταύτας υπό τας διαταγάς του στρατηγού Σκόμπυ….»

Ο Σκόμπυ χάριζε τον ΕΛΑΣ στον Παπανδρέου και αυτός του τον προσέφερε σαν δώρο. Και όμως….Αυτή την Συμφωνία υπέγραψαν οι εκπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης. Δικαιολογημένα ο Γιουγκοσλάβος ιστορικός και αγωνιστής Πέρο Μοράτσα γράφει…

«…αλλά ήτανε αναπόφευκτο το λάθος της ελληνικής αριστερής ηγεσίας να οδηγήσει στη σύγκρουση. Γιατί το πιό μεγάλο, το μοιραίο λάθος το είχε ήδη κάνει στην Καζέρτα που έθεσε τις δυνάμεις της κάτω από τις διαταγές του βρεττανού στρατηγού Σκόμπυ…»

Ο Γερμανός ιστορικός Χάϊντς Ρίχτερ γράφει γιά την Καζέρτα. «…Η συμφωνία αυτή που κατά το γράμμα του κειμένου της είχε σκοπό να προετοιμάσει την ειρηνική απελευθέρωση της χώρας, στην πραγματικότητα έβαζε τις βάσεις γιά μιά νέα κατοχή της…»

Από εκεί και πέρα ο Δεκέμβρης δεν ήταν πολύ μακρυά. Τα γεγονότα που θα αποτελέσουν τις λεπτομέρειες γιά την σύγκρουση, θα εξελιχθούν στην απελευθερωμένη Αθήνα με μαθηματική ακρίβεια ακριβώς όπως είχαν σχεδιαστεί από τους Άγγλους.

Στις 27 Νοεμβρίου του ’44, ο Γεωρ. Παπανδρέου υπογράφει το διάταγμα περί διαλύσεως των ανταρτικών μονάδων και ταυτόχρονα υποβάλει και την παραίτησή του υποδεικνύοντας σαν λύση την κυβέρνηση Σοφούλη. Αμέσως ο Τσώρτσιλ αποστέλει στον Παπανδρέου ένα τηλεγράφημα το περιεχόμενο του οποίου χαρακτηρίζεται σαν κυνικό και αυταρχικό αλλά και πολύ απειλητικό.

«….Γιά να εγκαταστήσουμε την κυβέρνησή σας στην Αθήνα, αναλάβαμε τεράστιους κόπους, φασαρίες και έξοδα. Η συμφωνία μου με τον Στάλιν έχει τηρηθεί πιστά από τους Σοβιετικούς. Ελπίζω ότι θα εξαρθείτε στο ύψος των περιστάσεων, προτού αποχαιρετιστούμε οριστικά και προτού η χώρα σας γλιστρήσει στην ερήμωση γιά μιά ακόμη δεκαετία.»

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο αφέντης τραβάει εξοργισμένος το αυτί του υποτακτικού του βλέποντας ότι μπορεί να γκρεμιστούν όλα τα σχέδιά του. Ο Παπανδρέου δεν έχει την τόλμη να σηκώσει το ανάστημά του μπροστά στον Τσώρτσιλ. Άντίθετα με όσα γράφει στο βιβλίο του « Η απαλευθέρωσις της Ελλάδος» φαίνεται να ήθελε την σύγρουση. Άλλωστε είχε εργαστεί σκληρά γι’ αυτήν. Γράφει λοιπόν:

«…Ευρίσκουν ότι εχάσαμεν καιρόν διά την σύγκρουσιν και ότι εκάμαμεν μεγάλας υποχωρήσεις. Θα πρέπει πρώτον να υπενθιμίσωμεν την χρονικήν διάρκεια της Κυβερνήσεως μέχρι της ρήξεως. Ήλθαμεν την 18η Οκτωβρίου. Ορκίσθημεν την 23η Οκτωβρίου. Η ρήξις επήλθε ουσιαστικώς την 27η Νοεμβρίου και η στάσης την 3η Δεκεμβρίου. Επομένως από την ορκομωσία της Κυβερνήσεως μέχρι της ρήξεως παρήλθον μόνον 35 ημέρες….»

Ο Γιάννης Σχοινάς σε άρθρο του στο περιοδικό « Εθνική Αντίσταση » γράφει.

«…Οι Βρεττανοί είναι εντελώς ξεκάθαροι. Ο Γεώργιος Παπανδρέου αποτελούσε τον παράγοντα «κλειδί» στο σχέδιό τους να βγάλουν την Ελλάδα από τα χέρια του ΕΑΜ και να την παραδώσουν στους Έλληνες μοναρχοφασίστες…»

Κι αυτή είναι η αλήθεια ιστορικά αποδειγμένη. Ο Παπανδρέου υπήρξε το «κλειδί » στο παιγνίδι των Άγγλων. Η Ελλάδα ήταν το μήλο της έριδος, κατά την έκφραση του Γουντχάουζ, το οποίο δεν μπορούσε κανείς να αφαιρέσει ατιμωτητί από τα αγγλικά χέρια.

Για τις 3 του Δεκέμβρη έχει οργανωθεί το μεγάλο συλλαλητήριο προκειμένου ο λαός τής Αθήνας αλλά και όλης της Ελλάδας να διαμαρτυρηθεί γιά την πολιτική των Άγγλων. Η κυβέρνηση με εντολή του Σκόμπυ ζητάει την ματαίωσή του. Όμως με την παντελή έλλειψη επικοινωνιών εκείνη την εποχή ήταν αδύνατο να ειδοποιηθούν όλες οι συνοικίες της Αθήνας οι οποίες ήσαν πανέτοιμες για την μεγάλη αυτή ειρηνική εκδήλωση. Την Κυριακή το πρωί η πλατεία Συντάγματος αλλά και όλοι οι γύρω δρόμοι έχουν μεταβληθεί σε μιά ανθρωποθάλασσα. Και εκεί είναι που σε κάποια στιγμή η πρώτη σφαίρα πέφτει και ο πρώτος νεκρός ξαπλώνεται στο έδαφος.

Ξένοι δημοσιογράφοι που βρισκόντουσαν στο ξενοδοχείο Μεγάλης Βρεταννίας αλλά και στους δρόμους έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς πως είδαν πάνω στην σκεπή των Παλαιών Ανακτόρων στρατιώτες με τα όπλα προτεταμένα. Αλλά και στό οίκημα της Γενικής Ασφάλειας που εκείνη την εποχή βρισκόταν στη γωνία Πανεπιστημίου και Αμαλίας οι ίδιοι δημοσιογράφοι είπαν ότι είδαν αστυνομικούς να πυροβολούν το άοπλο πλήθος. Οι νεκροί της πρώτης μέρας ανήλθαν στους εικοσιοχτώ. Ποιός όμως έδωσε εντολή να χτυπήσουν;

«Εγώ έδωσα την εντολή να ανοίξουν πυρ…» θα ομολογήσει χρόνια αργότερα σε αθηναϊκή εφημερίδα, ο τότε διευθυντής της αστυνομίας Άγγελος Έβερτ. Κανείς δεν θα τον πιστέψει. Κείνη την εποχή διαταγές έδινε μόνο ο μεγάλος αφέντης. Ο αιματοβαμένος στρατηγός Σκόμπυ. Κι’αυτός ήταν που διέταξε να ανοίξουν πυρ εναντίον των αόπλων διαδηλωτών.

Την άλλη μέρα, 4η του Δεκέμβρη οι συμμορίες της δεξιάς οχυρωμένοι σε ξενοδοχείο της οδού Σταδίου θα ανοίξουν πυρ κατά του λαού της Αθήνας που κηδεύει τα θύματα της προηγούμενης ημέρας. Ο Δεκέμβρης πλέον έχει αρχίσει. Ακριβώς έτσι όπως οι Άγγλοι τον είχαν οργανώσει. Με την ευθύνη να επικάθεται στο κεφάλι της Αριστερής παράταξης. Μιά Αριστερής παράταξης που πλέον δεν θα μπορέσει να κάμει τίποτε άλλο παρά να ακολουθήσει το παιγνίδι των Άγγλων και να μετράει τους νεκρούς της.

Σε διάγγελμά της η Κεντρικής Επιτροπή του ΕΛΑΣ το οποίο υπογράφουν οι Σιάντος Ιωαννίδης, στις 30 του Δεκέμβρη του 1944 μεταξύ άλλων έγραφε. «…ο καινούργιος χρόνος βρίσκει την Αθήνα και τον Πειραιά βουτηγμένες στο αίμα και τη φωτιά. Ο ελληνικός λαός, ο μαρτυρικός και αδάμαστος, δεν πρόλαβε να χαρεί τη λευτεριά που κατέχτησε μα το αίμα του…»

Την ίδια μέρα ο στρατηγός Σκόμπυ σε ανακοινωθέν του Χριστουγέννων του έλεγε

«…ο στόλος μας έρριψε σήμερον 2.400 βολάς…»

Η Βάρκιζα ήταν πλέον πάρα πολύ κοντά. Κι’ εκεί θα παιζόταν η προτελευταία πράξη της αρχαίας τραγωδίας. Με την υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας άρχιζε και ο Εμφύλιος. Εκεί θα δινόταν το οριστικό τέλος. Η τελευταία πράξη της αρχαίας τραγωδίας. Και θ’ απομείνει ο μαρτυρικός και αδάμαστος ελληνικός λαός να πληρώνει μέχρι σήμερα το δώρο των Άγγλων.

http://www.fasoulas.de/html/251105-dekembris_44.html

Μοιραστείτε το!

3 comments to Δεκέμβρης ’44. Το μεγάλο δώρο των Άγγλων.

  • Λινάρδος Κωνσταντίνος

    Πράγματι η αναμέτρηση του Δεκεμβρίου παρά τις εσωτερικές ιδεολογικές διαφορές και εχθρότητα οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις εξωτερικές παρεμβάσεις , όμως η άποψη του αρθογράφου να ρίξει όλο το φταίξιμο στους Άγγλους, βγάζοντας αθώες περιστέρες τους Σοβιετικούς (Ρώσους) και τον πατερούλη Στάλιν , προκαλεί γέλιο.
    Αλλά το πόσο “ αντικειμενικός “ είναι ο αρθρογράφος φαίνεται και από την θέση του ότι ήταν “ ανύπαρκτες “ οι σφαγές του Ελασιτών.
    Αλήθεια μπορεί ο αρθογράφος να μας εξηγήσει ποια ήταν η πολιτική δύναμη που υποχρέωσε το αρχικά αδιάλλακτο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ , να δεχθεί τελικά την συμμετοχή του σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας;
    Μπορεί επίσης ο αρθρογράφος να μας απαντήσει σε μια απλή ερώτηση ; ένα κίνημα που δημιουργείται για να φύγει ο κατακτητής , ο ρόλος του δεν ολοκληρώνεται όταν ο κατακτητής αποχωρεί ; Δεν πρέπει κάποια στιγμή να παραδώσει τα όπλα ;
    Αλλά και οι αποφάσεις Σιάντου δείχνουν ότι τα πάντα είχαν προαποφασισθεί και το συλλαλητήριο ήταν το πρόσχημα και όχι η αιτία για τα δεκεμβριανά…

    • Αγαπητέ συνονόματε καλησπέρα, είσαι από την Βαλύρα;;; Στο θέμα θα σου απαντήσω στο κομμάτι που λέω ότι δεν έπρεπε να παραδώσουν τα όπλα. Πότε παραδίδεις τα όπλα και σε ποιους;;; Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενά σου, γνωρίζω δυστυχώς τα παιχνίδια που παιχτήκαν από όλες τις πλευρές. Όμως οι ΑΓΓΛΟΙ έκαναν τόσα που όσα και να γράψω θα είναι λίγα, μην προσπαθείς να τους απαλλάξεις ούτε στο ελάχιστο. Στην Κρήτη μας πούλησαν και όχι μόνο, διότι είχαν αλλού συμφέροντα για να στείλουν το στρατό που περίμεναν οι Ελληνικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να μας αφήσουν να μας σφάξουν για το γενικό καλό της συμμαχίας. Οι ΑΓΓΛΟΙ φεύγοντας παρέδιδαν χρήμα Λύρες σε ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ και οπλισμό στους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ να μας ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ. Αυτοί είναι οι μοναδικοί εμπνευστές του εμφυλίου, εχω χιλιάδες ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ που αναφέρουν όλες τις φορές και όταν λέμε όλες εννοούμε όλες, όταν κατάφεραν οι δυο πλευρές να ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ για κάνουν διάλογο και συμφιλιώσει, πάντα ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ήταν ένας ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΣΠΙΟΥΝΟΣ που πήγαινε και στους δυο ΕΝΑΛΛΑΞ και έσπερνε διχόνοια με αποτέλεσμα όταν συναντιόταν ως δια μαγείας χάλαγε εν την γενέσει της μια συμφωνία. Οι ΕΓΓΛΕΖΟΙ μας ΜΙΣΟΥΝ, εργάζονται μαζί με τους Τούρκους πίσω από την πλάτη μας τουλάχιστον 800 χρόνια. Αν θέλεις την αλήθεια για τους Άγγλους να επιδίωξης να διαβάσεις τα αρχεία του στρατού ( επίτομη ιστορία των Βαλκανικών πολέμων και β Παγκόσμιου πολέμου του γενικού επιτελείου στρατού), να βγεις έξω από τα ρούχα σου. Τώρα για τους ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ δεν υπάρχει λόγος να ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ, αυτοί είναι φανεροί προδοτες, το ομολογούν και σήμερα.

  • Λινάρδος Κωνσταντίνος

    Αγαπητέ Πατριώτη , δεν προσπαθώ να απαλλάξω κανέναν , όμως είναι αντιφατικό από την μία να αναφέρεις ότι γνωρίζεις τα πολιτικά παιχνίδια όλων των πλευρών και από την άλλη να επιρρίπτεις τις ευθύνες των δεκεμβριανών αποκλειστικά στους Βρετανούς.
    Και φυσικά επαναλαμβάνω την ερώτηση, όταν μια οργάνωση δημιουργείται για ένα σκοπό και ο σκοπός εκπληρώνεται , η οργάνωση δεν πρέπει να προχωρήσει στην αυτοδιάλυση της και την παράδοση των όπλων ;
    Μου αναφέρεις πότε παραδίδει κάποιος τα όπλα και σε ποιους, μα φυσικά στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας που είχε σχηματιστεί για το λόγο αυτό και στην οποία συμμετείχε με έξι μέλη του και το εαμικό κίνημα.
    Με ποιο άλλο τρόπο θα μπορούσε η χώρα να επανέλθει σταδιακά στην ομαλότητα ;
    Θα ήταν πραγματικά αστείο η χώρα να ισχυριστεί κάποιος , ότι θα μπορούσε να επανέλθει η ομαλότητα, όταν ένα κόμμα θα διατηρούσε τον κομματικό του στρατό … Όταν για να μπορεί να μιλήσει , ακόμη και να κυκλοφορήσει κάποιος θα έπρεπε να πάρει την άδεια αυτού του κομματικού στρατού (και ξέρεις πολύ καλά τι σήμαινε την εποχή εκείνη πολιτοφυλακή και ΟΠΛΑ… ).
    Όμως τα όπλα δεν παραδίδονταν γιατί αυτή ήταν η επιθυμία του πατερούλη Στάλιν, που ενώ είχε συμφωνήσει να παραδώσει την χώρα στους Βρετανούς , δεν το γνωστοποιούσε στους εν Ελλάδι συντρόφους του , χάριν των ευρύτερων πολιτικών συμφερόντων του.
    Εκείνο που βασικά επεδίωκε ο Στάλιν , ήταν να κάνει τους Βρετανούς να πιστέψουν ότι η Ελλάδα δεν έχει κερδηθεί οριστικά, προκειμένου να είναι περισσότερο υποχωρητικοί σε άλλα διεθνή ζητήματα (π.χ. Πολωνικό) για τα οποία υπήρχαν εκ διαμέτρου αντίθετες επιδιώξεις.
    Για το λόγο αυτό και χωρίς να επιδιώκουν την αθέτηση των συμφωνηθέντων , προέτρεψαν το εαμικό κίνημα , να μην παραδώσει τα όπλα, προκειμένου να αναγκάσει τους Βρετανούς να είναι περισσότερο διαλλακτικοί στα θέματα που υπήρχαν διαφωνίες , πολιτική που όπως φάνηκε τελικά και εκ του αποτελέσματος του βγήκε (βλέπε Πολωνία, Γιουγκοσλαβία).
    Την Σοβιετικοί πρόκληση οι Βρετανοί την αποδέχονται, άλλωστε και εκείνοι δεν μπορούσαν να θεωρούν ότι έχουν μία χώρα , όσο ο έλεγχος της ήταν στα χέρια ενός ιδεολογικά προσκείμενου στην Σοβιετική ένωση , κόμματος.
    Χαμένος της όλης ιστορίας ; η χώρα μας που πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα , όχι μόνο οικονομικό, αλλά κυρίως πολιτικό …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>