«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τα στατιστικα στοιχεια τους τα εχουν παραποιησει για να αυξησουν το ΑΕΠ και την παραγωγικοτητα τους προ της Ελλαδος, η Γερμανια, Γαλλια, Ιταλια και το Βελγιο. Υπο την ηγεσια της Deutsche Bank και της επενδυτικης τραπεζας Goldman Sachs.

ΟΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΠΑΤΗ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝ-ΔΥΝΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
Οι παραποιησεις στατιστικων στοιχειων της οικονομιας δεν αποτελει αποκλει- στικο ελληνικο φαινομενο, οπως υποκριτικα και ψευδως υποστηριχθηκε στο προσφατο παρελθον απο τις χωρες-υαινες της Ε.Ε., για την εισοδο της Ελλαδος στην ευρωζωνη. Οι ταχυδακτυλουργιες των χωρων που πρωτες μπηκαν στην ευρωζωνη, ειναι απεριγραπτες.
Εν συντομια διδονται ορισμενες απ’ αυτες. Τα  στατιστικα στοιχεια τους τα εχουν παραποιησει για να αυξησουν το ΑΕΠ και την παραγωγικοτητα τους προ της Ελλαδος, η Γερμανια, Γαλλια, Ιταλια και το Βελγιο. Υπο την ηγεσια της Deutsche Bank και της επενδυτικης τραπεζας
Goldman Sachs και την βοηθεια της κρατικης γερμανικης τραπεζας KfW η Γερμανια ομολογοποιησε τις πιστωσεις της στην Ρωσια υψους 5 δισεκατομ- μυριων ευρω για να αυξηση το ΑΕΠ της. Η απατη της Ελλαδος ονομασθηκε «Στατιστικη», ενω η απατη της Γερμανιας ελαβε το ευγενες ονομα  «Κοσμικη Στατιστικη». ΟΠΟΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΣ !!!
Η Γαλλια με την μεθοδο «Fudgie» εδεχθει απο την γαλλικη Telecom 37,5 δισ-εκατομμυρια γαλλικα φραγκα με αντικρυσμα να αναλαβη αυτη δηθεν ολες τις υποχρεωσεις της γαλλικης Telecom για συνταξεις του προσωπικου της. Ετσι αυξησε η Γαλλια το 1997 το ΑΕΠ της κατα 0,5 %.
Η Ιταλια με την εκδοση Zero-Coupon-Bonds και με τα θεωρητικα εσοδα της Μαφιας και των οικων ανοχης της, που δεν φορολογουνται, κατωρθωσε το 1997 να μειωση το ελλειμα της γυρω στο 3 %, αυξανοντας το ΑΕΠ της κατα 17 %. Στο Βελγιο με ημερομηνια 31.12.1996 νομικα ανεξαρτητα κοινωνικα Φοντς, εκαναν εμβασματα δισεκατομμυριων βελγικων Φραγκων προς το κρατος, τα οποια μετα τρεις ημερες ελαβαν πισω, για να μειωθουν ετσι τα δημοσια χρεη του Βελγιου. Καθε τεχνητη αυξηση του ΑΕΠ κατα 1 % σημαινει μειωση των δημοσιων χρεων κατα 1 %. Με τα ετσι ονομασθεντα «impoted income», η αυτοαπατη ελαβεν τραγελαφικες διαστασεις. Θεωρητικα π.χ. μπορει να υπολογιστη, ποσα ατομα κατοικουν σε ιδωτικα σπιτια και τι εσοδα απο ενοικια θα ειχαν τα ατομα αυτα εαν δεν ειχαν δικα τους σπιτια. Στην περιπτωση αυτη τα ατομα αυτα θα πληρωναν τα ενοικια στον εαυτο τους και ετσι θα αυξαιναν το εισοδημα τους… αρα ετσι θα αυξανονταν και το ΑΕΠ της χωρας τους.
ΟΠΟΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΣ !
Η μεγαλυτερη απατη αρχιζει απο την τυπωση και κυκλοφορια των χαρτονομι- σματων απο τις κεντρικες τραπεζες που δεν ειναι εθνικες και ανηκουν στους ιδιωτες και διεθνεις μεγαλοτραπεζιτες. Καθε χωρα παραχωρει στην κεντρικη της (;) τραπεζα κρατικα ομολογα για να λαβη χαρτονομισματα που χρειαζεται, πληρωνοντας τοκους.
Εαν η κεντρικη της τραπεζα ηταν εθνικη θα τυπωνε αυτη ατοκα τα χαρτονομισματα που χρειαζεται το κρατος με μονο κοστος την αγορα του καταλληλου χαρτιου και την εργασια τυπωσης και οτι αλλο αυτη χρειαζεται. Ετσι δεν θα ηταν αναγκαιο το κρατος να παραχωρη «ομολογα», των οποιων η διαχειρηση αποτελει τα θεμελια καθε στημενης διαδικασιας στοιχηματων των πιστωτικων ιδρυματων, δηλαδη της «διεθνους κερδοσκοπικης απατης». Το υψος του τοκου δανεισμου το καθωριζουν οι kiss my ass που ειναι κατι παρομοιο με γραφεια-Λοττο, με γραφεια-Στοιχηματων. Τον τοκο αυτο μετα σταθεροποιουν τα χρηματοπιστωτικα ιδρυματα για να επιτευχθη ο μεγαλυτερος δυνατος ανατοκισμος. Οι πελατες των ως ανω γραφειων-Στοιχηματων ειναι συνταξιδοτικες εταιρειες απ’ολο τον κοσμο που στοιχηματιζουν για να κανουν πολυ γρηγορα τα 10 ευρω ‘η δολαρια, σε 100. Τα περιφημα Swaps και Cdo’s δεν
ειναι τιποτε αλλο απο καταχωρισεις στοιχηματων, δηλαδη πρωτης κατηγοριας κερδοσκοπικα χαρτια. Στις συναλλαγες με χαρτια Derivate (Παραγωγα, δηλαδη Επιλογες αγορας ‘η πωλησης περιουσιακων στοιχειων σε ενα καθορισμενο χρονο) καθε χωρα μπαινει σε εναν λαβυρινθο χωρις να μπορεση ποτε να βγη εξω.
Τα ως ανω, αλλα και πολλα αλλα πονταρισματα, εχουν φαυλες βασεις διοτι χειραγωγουνται και γι’αυτο αποτελλουν απατες που ποινικα και αδικαιολογητα δεν διωκονται. Οι χρηματοπιστωτικες αγορες εχουν μεχρι σημερα μια σιγουρη μεθοδο για να προβλεπουν το μελλον. Το μελλον το δημιουργουν χει- ραγωγωντας του, με μοναδικο σκοπο την κερδοφορια τους.
Τα χαρτονομισματα και τα περιουσιακα αγαθα που διατιθενται στην οικονομικη κυκλικη κυκλοφορια οφειλουν να εκπληρωνουν τους σκοπους του χρηματος ως ανταλλακτικου μεσου και ως μετρο αξιων και διατηρισης αυτων. Η ποσοτητα του χρηματος ειναι μονο μια απο τους τεσσερες παραγοντες της βασικης εξισω- σης της κλασικης νομισματικης οικονομιας:
                               Μ . V = P . Y = ονομαστικα Εσοδα
Εδω ειναι:
Μ = ποσοτητα χρηματος
V = ταχυτητα κυκλοφοριας του χρηματος
P = υψος της τιμης
Y = ετησια πραγματικα εσοδα
Η ως ανω εξισωση βασιζεται στην απλη πραγματικοτητα, οτι οποιος ξοδευει χρηματα καποιος αλλος τα εισπρατει και λαμβανει ετσι ενα εισοδημα. Η ταχυτητα κυκλοφοριας του χρηματος χαρακτηριζει το ποσο συχνα χρονικα το χρημα αλλαζει τον κατοχο του.
Η ποσοτητα κυκλοφοριας του χρηματος υποδιαιρειται στα μεγεθη Μ1, Μ2 και
Μ3 των οποιων η σημασια εχει ως εξης:
Μ1 = καταθεσεις σε αριθμους τραπεζικων λογαριασμων (Αθροισμα των χαρτονομισματων που βρισκονται σε κυκλοφορια + επιταγες + καταθεσεις).
Μ2 = Μ1 + ταμιευτικες καταθεσεις + ορισμενα προθεσμιακα χρηματα
Μ3 = Μ2 + επιπλεον προθεσμιακα χρηματα + καταθεσεις σε χρηματαγορες Φοντς .
Το μεγεθος Μ3 χαρακτηριζει το μεγεθος των πιστωσεων, ειναι ευπαθες σε οικονομικες κρισεις και εξαρταται απο τις ταλαντευομενες ψυχολογικες καταστασεις των συμμετοχοντων στην αγορα και λιγωτερο απο την κεντρικη τραπεζα.
Απο την 23. Μαρτιου 2006 σταματησε η κεντρικη τραπεζα των ΗΠΑ (Fed) να δημοσιευη στοιχεια που αφορουν το μεγεθος της κυκλοφοριας του χρηματος Μ3. Ο μετρητης αυτος της αμερικανικης οικονομιας που αντιπροσωπευει το 80 % του μικτου εθνικου εισοδηματος των ΗΠΑ, ετεθει ξαφνικα και ταυτοχρονα με τα στατιστικα στοιχεια για μεγαλες προθεσμιακες καταθεσεις, δηλαδη για συμφωνιες Repurchase και ευρωδολαρια, στον παγο.
Υπαρχουν σοβαρες υπονοιες οτι οι ΗΠΑ με ενα εξωτερικο χρεος που υπερβαινει τα 16 τρισεκατομμυ-ρια δολαρια θελουν να ριξουν σταχτη στα ματια των απ’ εξω παρατηρητων της οικονομικης τους καταστασης σχετικα με το φουσκωμα της κυκλοφοριας του δολαριου ( τα πιεστηρια της Fed τυπωνουν υπερογκες ποσοτητες δολαριων για να αντιμετωπισουν το εξωτερικο χρεος των ΗΠΑ με τον τεχνηκο πληθω-ρισμο, δηλαδη σε βαρος των οικονομιων των χωρων που κατεχουν μεγαλες ποσοτητες δολλαριων).
Οι ΗΠΑ αντιμετωπιζουν τα τεραστια εξωτερικα των χρεη με ανεπισημη υποτιμηση του δολαριου, δηλαδη με τον τροπο που λογω ευρω και ευρωζωνης δεν ειναι σε θεση να πραξη και η Ελλας. Και κατι τετοιο  ονομαζεται ελευθερη οικονομια της αγορας…..ΟΠΟΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΣ !!! Ενω το χρημα Μ1 των ΗΠΑ απο το 1980 σε σχεση με το καθαρισμενο απο τις τιμες ακαθαριστο εθνικο εισοδημα παρεμεινε μεχρι σημερα σχεδον σταθερο, αυξη- θηκε η ποσοτητα του χρηματος Μ2 κατα 100 % και του Μ3 κατα 145 %.
Η μεγαλη αυξηση της παραγωγικοτητας μιας χωρας, δηλαδη της αναπτυξης οπως π.χ. των ΗΠΑ και σημερα της Κινας, θεωρηθηκε στην πρωτη φαση απο τους υποστηριχτας της «New Economy», οτι οι παλαιοι νομοι της οικονομιας δεν ισχυουν πλεον και οτι αυτη δικαιολογει την ανοδικη αξιολογηση των μετο-χων και την αυξηση των μισθων. Η εκτιμηση αυτη οδηγησε στους υπολογι-σμους της οικονομιας να μην χρησιμοποιουνται ως βασεις οι πραγματικες τιμες των πρ’ι’οντων αλλα τετοιες που δηθεν μετρουσαν και τις ποιοτικες αλλαγες.
Εαν π.χ. η τιμη ενος ηλεκτρονικου υπολογιστη διαπλασιασθει ταυτοχρονα με την υπολογιστικη αποδοση αυτου, η πραγματικη αυξηση της τιμης του υπολογιστη θα παρεμεινε στο 0 %. Οι καταναλωτες ομως δεν μπορουν να αγορασουν μισο ηλεκτρονικο υπολογιστη διοτι θα τους αρκουσε η υπολογιστικη αποδοση αυτου. Συνεπως ο διπλασιασμος της υπολογιστικης αποδοσης του ηλεκτρονικου υπολογιστη δεν σημαινει αυτοματα και διπλασιασμο της οικονομικης αναπτυξης. Η «New Economy» χτιστηκε πανω στην αμμο και κατερρευσε…
Το Ακαθαριστο Εθνικο Προ’ι’ον (ΑΕΠ) μιας χωρας υπολογιζεται με την εξισωση:
         ΑΕΠ = καταναλωση + επενδυσεις + (εξαγωγες – εισαγωγες)
Με την πρωτη ματια φαινεται να ειναι αδιαφορο εαν το ΑΕΠ αποκταται απο την καταναλωση ‘η απο τις επενδυσεις. Ετσι ενα μεγαλο μερος της οικονομιας βασιζεται στο επινοημα της «New Economy». Εαν μια χωρα εξαγει περισσοτερα προ’ι’οντα απ’ οτι εισαγει, δημιουργει περισσοτερη ζητηση στο εσωτερικο της αυξανοντας ετσι περισσοτερα εσοδα και απο το εσωτερικο της. Με εξαιρε-ση την Γερμανια και την Κινα οι οικονομιες των περισσοτερων αλλων χωρων ειναι οικονομιες παροχης υπηρεσιων στις οποιες ο τριτογενης τομεας δεν υπερ-βαινει το 70 % του ΑΕΠ. Η παροχη υπηρεσιων περιλαμβανει και τα εστιατο-ρεια, ξενοδοχεια, ΜΜΕ, ασφαλειες, εκπαιδευση, συμβουλες, αστυνομια, υγεια και πολλα αλλα. Οταν το ισοζυγιο εξωτερικων συναλλαγων, παρα την μειωση των εισαγωγων και καποια αυξηση των εξαγωγων, παραμενει επικινδυνα αρνη-τικο, οι δαπανες δεν ελεγχονται διοτι η ανεργια αυξανεται κατακορυφα. Τα εσο-δα της χωρας συρρικνωνονται με γεωμετρικο ρυθμο, η καταναλωση μαζι με την παραγωγη περιοριζονται διαρκως, οι επιχειρησεις χρεοκοπουν η μια μετα την αλλη, οι απολυσεις προσωπικου γινονται καθημερινες και η φοροδιαφυγη των πολιτων μεγαλωνει ειτε απο οικονομικη αδυναμια, ειτε απο φοβο για το μελλον τους. Στην πραγματικη αγορα, κανεις δεν πληρωνει πλεον κανενα ενω η αγορα ακινητων καταρρεει κατακορυφα. Κατι παρομοιο συμβαινει σημερα στην Ελλαδα.
 Για να διατηρηθη η εμπιστοσυνη στους σκοπους του χρηματος, ως ανταλλακτικου μεσου και ως μετρο αξιων και διατηρησης αυτων, το χρημα οφειλει να τους εκπληρωνη. Κατα την θεωρια, ουδεποτε το ιδιο το χρημα οφειλεν να γινη  εμπορευμα. Απο την στιγμη που εξετραπει το χρημα απο τους σκοπους υπαρξης του και εγινε και αυτο προ’ι’ον, οι οικονομιες ολων των χωρων στηθηκαν    αναποδα, δηλαδη με το κεφαλι προς τα κατω. Μαζι δε και με την τεραστια απα- τη της ιδιοκτησιας των κεντρικων τραπεζων, τα παντα απο τις οικονομικες δια- δικασιες και δραστηριοτητες των κρατων επωφελουνται οι χειριστης μορφης παγκοσμιοι απαταιωνες, οι ανηκοντες στην ετσι ονομασθεισα «αριστοκρατικη ρατσα της χαρητος του πνευματος», δηλαδη των Μεγιστανων του χρηματος.
Αυτοι ειναι που ξεπλενουν το μαυρο χρημα και διακοινουν ολλο το εμπορειο ναρκωτικων απο το Αφγανισταν και την λατινικη Αμερικη.
Εαν ο πληθωρισμος σε μια χωρα λαβει ανησυχειτικες διαστασεις, η κεντρικη τραπεζα της χωρας (;) μειωνει αισθητα την κυκλοφορια της ποσοτητας του χρηματος, που πολλες φορες αυτη οδηγει σε υφεση την οικονομια. Με υφεση νοειται μια υποτονοτικη κινηση της οικονομιας που οδηγει πολλες φορες σε μια στασιμοτητα εως και μια αρνητικη αυξηση της οικονομιας, οπως σημερα στην Ελλαδα.
Μια απατη στον τομεα του πληθωρισμου αποτελει ο «πληθωρισμος πυρηνος» (Core-πληθωρισμος) οπου αφαιρουνται απο τον υπολογισμο οι παραμετροι που κυμαινονται ισχυρα, ως π.χ. τιμες προ’ι’οντων διατροφης και ενεργειας. Απο-σιωπαται ετσι το πραγματικο μεγεθος του πληθωρισμου. Χωρες με μεγαλα εξωτερικα χρεη, τα διαγραφουν σε βαρος αλλων λαων με ενα προγραμματισμε-νο μεγαλο πληθωρισμο. Το καλυτερο παραδειγμα ειναι οι ΗΠΑ ! Αυτες θα συγκρουονται με τον υπολοιπο κοσμο στο επιπεδο του εμπορικοοικονομικου και τεχνολογικου ανταγωνισμου για οσο καιρο τις βολευει. Εαν καποτε διαπι-στωσουν οτι στο επιπεδο αυτο υστερουν επικινδυνα θα περασουν με βεβαιοτητα στο επιπεδο της ενοπλης αναμετρισης. Θα ειναι ηλιθιο να νομισουν οι Ευρωπαιοι, οι Ρωσοι, οι Κινεζοι και οποιοσδηποτε αλλος, οτι οι ΗΠΑ θα περιορισουν την συγκροση τους με τον υπολοιπο κοσμο στο οικονομικο και εμπορικο επιπεδο και δεν θα χρησιμοποιησουν σε μια κρισιμη γι’αυτες στιγμη την πανισχυρη και ευελικτη πολεμικη τους μηχανη. Στον κρισιμο τομεα των οικονομικων και  γεωπολιτικων σχεσεων Κινας και ΗΠΑ, η Κινα ειναι για τις ΗΠΑ ιδιαιτερα σημαντικη. Αν και η οικονομικη ανοδος της Κινας ειναι ραγδαια, εντουτοις εχει ξεκινησει αυτη απο πολυ χαμηλο επιπεδο. Κατα συνεπεια για τον οριζοντα των ερχομενων δεκαετιων, το οικονομικο και της εμπορικης τεχνολογιας επιπεδο της Κινας δεν αναμενεται να φθση σε σημειο που θα της επιτρεψει να προβαλεται ως οικονομικος και τεχνολογικος ανταγωνιστης των ΗΠΑ.
Αντιθετα. Ο εκσυγχρονισμος της οικονομιας της Κινας θα εξασφαλισει τις ΗΠΑ εναν πολυ σημαντικο πελατη σε βιομηχανικο εξοπλισμο κυριως, αλλα και σε προ’ι’οντα μεγαλης αξιας, οπως επιβατηκα αεροσκαφη, ηλεκρονικο εξοπλισμο δορυφορων κ.α. Στον γεωπολιτικο τομεα η θεση της Κινας την καθιστα πολυτιμη για την στρατηγικη των ΗΠΑ, ενω τα γεωπολιτικα συμφεροντα και των δυο χωρων ταυτιζονται.
Συνεπως η Κινα θεωρειται απο τις ΗΠΑ ως ο κυριος, εαν οχι ο μο- ναδικος αντιπαλος – ανταγωνιστης και ταυτοχρονα συνεταιρος. Η συνολικη ισχυς της Κινας, στο ορατο μελλον, θα της επιτρεψη να διεκδικηση μονο μια θεση περιγερειακης ισχυους που θα ελεγχεται. Η Κινα θα παραμενει περικυκλω- μενη με ελεγχο ολων των ενεργειακων πηγων και οδων οπου φυσικα κομβικο ρολο εχει το Ιραν, των θαλασσιων οδων και ειδικοτερα της Θαλασσας της νοτιας Κινας, οπου διεξαγεται το 1/3 του παγκοσμιου εμποριου.
Μεγαλυτερο κινδυνο για τις ΗΠΑ αποτελει μια πραγματικα ενωποιημενη Ε.Ε., σε στενη συνεργασια με την Ρωσια, Λευκορωσια και Ουκρανια. Εδω κρυβεται για τις ΗΠΑ σε μακροχρονιο οριζοντα ο κινδυνος να συρρικνωθουν σε ενα περιφερειακο μεγεθος. Γι’ αυτο επιδιωκουν με παση θυσια να μην προχωρηση η πανευρωπα’ι’κη ενοποιηση για να διατηρηθει αυτη υπο την προστασια τους.
Ακομη και εαν η πανευρωπα’ι’κη ενοποιηση δεν ηταν υποχρεωτικα εχθρικη εναντι των ΗΠΑ θα ηταν σιγουρα ανταγωνιστικη, ως ενας αλλος πολος ισχυος, πραγμα που επισης δεν θελουν. Αυτη ειναι και θα παραμεινει η μοιρα της Ε.Ε. και κατ΄επεκταση της Ελλαδος. Οσο καιρο θα διατηρειται η αμερικανικη Ταξη
Πραγματων και κατ’ επεκταση η ισχυς του διεθνους πολιτικου Σιωνισμου, στην Ελλαδα θα κυριαρχει η χειροτερη συμμορια των Δωσιλογων, των Γερμανοτσο- λιαδων, των Ταγματασφαλιτων, των παιδιων, εγγονων και δισεγκονων των Λαμπρακηδων, Παγκαλων, Ραλληδων, Γοναταδων, Παπανδρεων, Πικραμενων, Μερκουρηδων, Μητσοτακηδων, Αγγελοπουλων, Πλυτζανοπουλων, Παπακων-σταντινων, Σαμαραδων κ.α. δηλαδη οι επιγονοι, οι φυσικοι απογονοι εκεινων, οι οποιοι μας ειχαν προδωσει στους ΝΑΖΙ, που επεβιωσαν μετα το σφαλμα της Βαρκιζας γιατι εστησαν μαζι με τους Αμερικανους τον Εμφυλιο σπαραγμο που κατεστρεψε τον ελληνικο λαο, που ως δωσιλογοι των Αμερικανων διαχειριστηκαν και εκλεψαν ολοκληρο το πακετο Μαρσαλ, που στην Μεταπολιτευση κατε-φαγαν τα παντα στην πατριδα μας, που διαμορφωσαν συνθηκες αναξιοκρατιας και διωχνουν ολα τα αξια παιδια εκτος Ελλαδος για να φαινονται τα μπασταρδα και οι πορνες της οικογενειοκρατιας (Γιωργακηδες, Αντωνακηδες, Κυριακοι, Ντορουλες και ολοι οι αχρηστοι γονοι του εκκολαπτηριου των αχρηστων του Κολεγιου των Αθηνων) που ως κρατικοδιαιτοι δεν κερδισαν ουτε ενα ευρω με τον ιδρωτα τους.
Στο Κολεγιο των Αθηνων, στο περιφημο Κολεγιοτων των ΝΑΖΙ πρωτα και μετα των Αμερικανων, που πρεπει καποια μερα να ισοπεδω- σουμε, κατασκευαζονται οι διαδοχοι προδοτες των προηγουμενων προδοτων. Προκειται για την πιο ιδιοτελη, αδιστακτη και προδοτικη ομαδα ανθρωποειδων που γεννηθηκε στα ιερα χωματα της πατριδας μας και γι’ αυτο πρεπει να εξον- τωθη αλυπητα.
Γ.Θ.Χατζηθεοδωρου
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>